Review: Dragon Age Inquisition

Review: Dragon Age Inquisition

Reviewed op de PS4

Game Info:

Metacritic Rating: 8.5 / 10

Release Datum: 21 November 2014

Categorie: RPG

Ontwikkelaar: BioWare

Uitgever: EA

Beschikbaar voor: PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

Mijn Rating: 8.2 / 10


Review:

Dragon Age Inquisition is een game uit 2014 en is een vervolg op Dragon Age II uit 2011. Het is een zeer uitgebreide Role Playing Game waar veel aandacht is besteed aan de verschillende karakters. In het spel neem je de rol aan van de inquisitoir, een karakter met een speciale gave om “rifts” te sluiten. Rifts zijn portalen waarmee demonen en andere monsters een doorgang tot de wereld hebben. Aan de inquisitoir de taak om deze rifts te sluiten en de wereld te redden. Een rampzalige gebeurtenis zorgt voor chaos in Thedas. Draken verduisteren de hemel en werpen een schaduw van verval over het ooit vredige koninkrijk. Magiërs voeren een hevige strijd tegen de tirannieke tempeliers. Naties komen tegenover elkaar te staan. Het is aan jou en je gezelschap van legendarische helden om de orde te herstellen. Jij leidt de inquisitie die jacht maakt op de aanstichters van de chaos. Er zullen verbonden worden gesloten en verbroken; de zoektocht naar de waarheid eist zijn tol.

Hierin heb je de keuze tot het kiezen van een bepaalde type karakter. Word je een warrior met sterke fysieke eigenschappen? Of een magiër die met magische spreuken van waarde kan zijn? Of toch een rogue welke gespecialiseerd is in het sluipen en het openen van deuren en sloten. De keuze is aan jou!

De wereld redden doe je niet alleen. Gaandeweg leer je allerlei, speelbare, karakters kennen die je bij staan in deze strijd. Het is een single player game die goed is voor vele uren gameplay. Er is zo ontzettend veel te doen. Naast de hoofd verhaallijn zijn er nog tal van side quests te ondernemen. Het vechtsysteem voelt organisch aan en speelt lekker. De mogelijkheid om tijdens gevechten de actie even te pauzeren om strategische keuzes te maken is een handige toevoeging, zeker op de hogere moeilijkheidsgraden. Het spel ziet er mooi uit, heeft een prima soundtrack en tal van positieve elementen. Het blinkt echter vooral uit in de uitstekende karakters en dialogen.

Er is ook tal van extra content te vinden in de vorm van DLC’s. De downloadbare toevoegingen The Descent, Jaws of Hakkon en Trespasser zorgen voor extra missies en zijn inclusief in de Game Of The Year Edition.

Wat mij betreft haalt het echter niet het niveau van RPG’s als The Witcher III: Wild Hunt of The Elder Scrolls: Skyrim, daarvoor mist het toch enige diepgang. Maar Dragon Age Inquisition zal je toch vele uren vermaken. Met een rating van 8.2 / 10 kan ik eenieder dan ook aanraden deze game voor een zacht prijsje even op te pikken. Ideaal voor de koude winterdagen!

Tip voor PS4 gebruikers: Check de PSN Store voor de beste deal op de Game Of The Year Edition.


Trailer:


Had je wat aan deze review? Heb je deze game ook gespeeld en heb je hier een mening over? Laat dan even een reactie achter :-)!