Portret Gianluigi Buffon

Vandaag een portret van Gianluigi “Gigi” Buffon, een legendarische doelman die zijn stempel heeft gedrukt op het voetbalveld. Na afloop van het vorige seizoen is Buffon met pensioen gegaan.

Met zijn buitengewone talent en ongeëvenaarde toewijding heeft Buffon een onuitwisbaar erfgoed achtergelaten. Als een ware sporticoon heeft hij bewezen dat leeftijd geen barrière is, met zijn meer dan twee decennia durende carrière op het hoogste niveau. Zijn reflexen en lenigheid hebben menig aanvaller verbijsterd en zijn spectaculaire reddingen zijn in het geheugen gegrift van voetbalfans over de hele wereld. Buffon is niet alleen bekend om zijn atletische prestaties, maar ook om zijn charisma en analytisch vermogen. Hij is een leider die zijn team heeft geïnspireerd en op talloze successen heeft gestuurd. Als een ware gentleman op en buiten het veld, heeft Buffon altijd zijn waarden hoog gehouden en anderen geïnspireerd met zijn integriteit. Gianluca Buffon, een naam die synoniem staat voor glorie en een ware legende in de voetbalwereld.

Portret

Portrettekening van Gianluigi Buffon

Foto

Foto Anthony Hopkins

Foto: © PUMA/Wikimedia

Misschien herinner je, net als ik, ook zijn overgave nog bij elke wedstrijd voor het Italiaanse nationale voetbalelftal, wanneer het volkslied werd afgespeeld en meegezongen.