Serie Review: The Office

IMDB Rating:

8.9 / 10 op 417.328 stemmen (1 maart 2021)

Te zien op:

Amazon Prime

The Office… Inmiddels heb ik alle seizoenen al zo’n 12x bekeken. Dat alleen zegt al genoeg over wat voor een fan ik van de serie ben. Maar laat ik beginnen met een korte omschrijving van de serie. The Office is een “mockumentary”. Medewerkers van een bedrijf wat papier verkoopt worden gevolgd middels een unieke camerastijl om een documentaire stijl na te bootsen.

De van oorsprong Britse serie is geschreven door Greg Daniels, Ricky Gervais en Stephen Merchant. Ricky Gervais is een naam die je wellicht bekend voorkomt. Deze Golden Globe winnaar is bekend van onder andere Derek, Life’s Too Short en/of The Invention of Lying. In de Amerikaanse versie wordt zijn rol in The Office vertolkt door Steve Carell die Michael Scott speelt. Eerder heb ik hem al eens getekend :-).

Portrettekening van Steve Carell

That's What She Said!

Het grote succes van The Office leidde tot verschillende kaskrakers met Steve Carell in de hoofdrol (o.a. The 40 Year Old Virgin, Evan Almighty, Crazy Stupid Love, Get Smart en mijn persoonlijke favoriet Dan in Real Life). De serie zorgde ook voor doorbraken voor John Krasinski (o.a. Jack Ryan en A Quiet Place) en Ed Helms (o.a. The Hangover films). Maar waarom was de serie zo populair? Voordat ik daar mijn antwoord op geef deel ik hieronder eerst enkele fragmenten.

Enkele fragmenten

Dat het een groot publiek aanspreekt laat de gemiddelde waardering van een 8,9 uit meer dan 410.000 stemmen op IMDB al wel zien. In mijn ogen is het de toegankelijke humor met “running gags” wat het zo leuk en ontspannen maakt om naar te kijken. Wanneer je eenmaal de karakters en de onderlinge verhoudingen kent zul je situaties makkelijker gaan herkennen.

Elk karakter heeft bovendien een duidelijk eigen karakter… Zo is de flamboyante Michael Scott aanwezig met zijn terugkerende “That’s What She Said” grappen en voortdurend in strijd met Toby van Human Resource. Dwight hilarisch met zijn unieke bietenboerderij, Bed & Breakfast, zijn ingewikkelde liefde voor Angela en zijn eeuwige “will to please” naar Michael én natuurlijk de opbloeiende liefde tussen Jim en Pam die samen vaak pranks op Dwight uithalen.

Voor mij is het de ultieme comedyserie. Vlot, grappig, niet te gecompliceerd, vrolijk… Het kijkt lekker weg en voordat je het weet ben je alweer enkele seizoenen verder. De balans tussen de verschillende emoties is ook prettig, zo ben je niet alleen maar aan het lachen maar word je als kijker vanzelf begaan met verschillende karakters.

Mocht je The Office leuk vinden, dan raad ik ook zeker aan om de serie Parks and Recreation te gaan kijken. Deze serie, van de makers van The Office, kent een vergelijkbare stijl. Maar voor nu, zonder al teveel spoilers te willen geven, raad ik vooral aan The Office de kans te geven. Dit kan gratis via een proefabonnement bij Amazon Prime.

Bekijk het gratis op Amazon Prime

Tijdens de proefperiode van 30 dagen kun je bij Amazon Prime: 

  • Genieten van onbeperkt streamen van duizenden films en tv-series.
  • Overal en altijd kijken met onbeperkte toegang in het Verenigd Koninkrijk.
  • Films en tv downloaden naar hun mobiele telefoon of tablet om offline te kijken.
  • Naar Amazon Originals kijken in HDR op apparaten in de woonkamer.
  • Naar exclusieve tv-series kijken voordat ze op de Britse tv worden uitgezonden.
  • Profiteren van onbeperkte GRATIS bezorging binnen één dag voor miljoenen items.
  • Boeken lenen uit een aanbod van meer dan 500.000 titels via de uitleenbibliotheek voor Kindle-bezitters.
  • Profiteren van veilige onbeperkte foto-opslag die overal toegankelijk is.
  • Luisteren naar meer dan 2 miljoen nummers op Prime Music.
  • Vanaf december 2019, genieten van 20 live en exclusieve Premier League-wedstrijden.

Probeer het zelf kosteloos uit via Amazon Prime Proefabonnement!

Oké vooruit… Toch nog 1 fragment

Tot slot

Stiekem hoop ik al enkele jaren dat de serie een doorstart gaat maken…! Heb jij de serie al gekeken? En wat vond jij er van?

Charlie Poortvliet Logo