Interviews

Hieronder een overzicht van mijn interviews van 2013 tot aan heden. Een groot dankwoord gaat uit naar de desbetreffende media voor het aandacht willen schenken aan de ziekte van Lyme. Voor vragen en/of contact ben ik via mail bereikbaar.

TV

Groeten van Max | 15 Juni 2015

– Vanaf minuut 19 –

YouTube

Interview met de Lymevereniging | Mei 2021

Radio

Interview met Radio Soest | April 2016

Kranten & Dagbladen

Interview Con Amore | 9 April 2019

“Bioresonantie, orthomoleculaire therapie, homeopathie, acupunctuur: in zijn strijd tegen chronische Lyme probeerde Charlie Poortvliet (32) alles uit. Aan Con Amore vertelt hij welke therapieën echt hielpen. “Maar de beste remedie zal voor iedereen anders zijn”, voegt hij daaraan toe.”

Foto: Annelies Kietselaer

Lees verder op: Con Amore

Blog je blij en gezond | 8 Augustus 2018

“Eind vorig jaar heb ik de knop omgezet. Ik besloot te stoppen met alle behandelingen en te accepteren dat ik waarschijnlijk nooit helemaal beter word. Een heftig proces, hoor. Doe je niet zomaar. Maar ik wilde mijn focus te verleggen van ’behandelen en genezen’ naar ’voldoening uit het leven halen’. Binnenkort verschijnt een update op mijn site waarin ik beschrijf hoe me dat vergaat”

Lees verder op: klik hier

Nationale Zorggids | 2 Mei 2018

“Ik denk dat ik als tiener al besmet ben geraakt met de Borrelia-bacterie. Van de verschillende tekenbeten heb ik echter nooit een rode kring gezien. Toen ik op mijn achttiende in 2006 een tropisch virus, opgelopen in Thailand, niet leek te overwinnen, besefte ik dat er lichamelijk iets aan de hand was. Later bleek dat ik dat ik inderdaad de ziekte van Lyme had opgelopen en dat het een fabel is dat je alleen besmet bent geraakt met de Borrelia-bacterie wanneer er een rode kring ontstaat. Had ik dat maar eerder geweten.

Lees verder op: klik hier

AD Amersfoort | 8 April 2016

Gebroederlijk zitten Jorrit (30), Jasper Kok (30), Edgar van Geijn (30) met Charlie (29) op een donderdagavond rondom de ronde keukentafel bij Charlie thuis. Ze vertellen elkaar over hun dag. Edgar wordt binnenkort vader. Reden voor uitbundige felicitaties. De anderen vertellen over de drukte op het werk. De vrienden zijn er inmiddels aan gewend dat Charlie minder te vertellen heeft. Hij ‘struggelt’ met lyme, de chronische variant en zit vooral thuis.

Foto: Robert Retko

Lees verder op: AD

Gooi- en Eemlander | 7 April 2016

“De Soester Charlie-Robinson Poortvliet liep tien jaar gleden door een tekenbeet de ziekte van Lyme op. En die ene tekenbeet heeft nu nog gigantische gevolgen. Zo brengt de 29-jarige Charlie met veel pijn en hoge koorts de dagen vaak door in zijn bed.

Studeren, sporten, werken en veel afspreken met vrienden. De Soester Charlie-Robinson Poortvliet genoot van het drukke, sociale leven dat hij had.”

Lees verder op: klik hier

Baarnsche Courant | 30 Maart 2016

“Het Team Never Surrender doet zaterdag 9 april mee aan Lopen voor Lyme, een wandel/hardloop evenement voor Nederlandse chronische Lyme-patiënten. Team Never Surrender bestaat uit familieleden, vrienden en kennissen van Charlie-Robinson Poortvliet uit Soest.

Lees verder op: klik hier

Soest Nu | 9 Maart 2016

“Never Surrender heet het team dat voor Lyme-patiënt Charlie Poortvliet uit Soest in de weer is. Ze proberen met allerlei activiteiten sponsorgeld op te halen. Door de chronische en ongeneeslijke ziekte heeft Poortvliet medische kosten die niet allemaal vergoed worden.”

Lees verder op: klik hier

Soester Courant| 24 Februari 2016

“Anderhalf uur gezellig bowlen én bijdragen aan de strijd die Charlie-Robinson Poortvliet al enkele jaren uitvecht met Lyme. Dat kan op zaterdag 27 februari in Bowling Overhees.

Meedoen aan de bowlingavond kost 20 euro per persoon. Daarvoor mogen de deelnemers anderhalf uur bowlen, krijgen ze twee welkomstdrankjes en borrelhapjes.”

Lees verder op: klik hier

Telegraaf | 6 September 2014

“Ik ben geen hypochonder. Toen ik me een paar jaar lang vermoeid en ziek voelde, dacht ik in eerste instantie dat ik gewoon te druk was. Ik studeerde, sportte veel, had een eigen bedrijf en een druk sociaal leven. Maar toen ik vorig jaar zodanig was verslechterd dat ik amper kon lopen en hele dagen op bed lag, besloot ik door de medische molen te gaan.

Na allerlei foute diagnoses bleek dat ik chronische lymeziekte had.”

Lees verder op: klik hier

AD Amersfoort | 24 Juli 2014

“Het enige wat de Soester Charlie-Robinson Poortvliet (28) vandaag doet, is dit interview. Daarna zal hij extar veel pijn in lijf en hoofd voelen, dus zich gedeisd moeten houden. Stil zittend op de bank of liggend op zijn bed in een donkere kamer. Poortvliet kampt met de ziekte van Lyme. Eén van de weinige doelen die hij zichzelf momenteel kan stellen, is meer (h)erkenning voor deze ondraaglijke ziekte. Dat doet hij onder meer met een blog op charliepoortvliet.nl.”

Lees verder op: klik hier

Soester Courant| 9 Juli 2014

“Wanneer hij precies besmet is, valt niet meer te achterhalen. Maar dát hij is geinfecteerd door de Borreliabacterie en dus de gevreesde ziekte van Lyme heeft, staat sinds een jaar vast. ‘Ik sportte, studeerde, werkte en ging uit, maar moet nu na het ontbijt een paar uur bijkomen.’

Charlie-Robinson Poortvliet heeft zich voorbereid op het interview. Gisteren lag hij de hele dag op bed, want hij weet dat dit gesprek hem zo zal uitputten dat hij de rest van de dag en misschien zelfs morgen tot niets in staat is. Er zijn weken, soms maanden, die hij in bed moet doorbrengen.”

Lees verder op: klik hier

Soest Nu| 25 Juni 2014

“Charlie-Robinson Poortvliet liep op 15 juni de 10-kilometerloop van de Amersfoortse marathon. En dat is een bijzondere prestatie voor de 28-jarige Soester, want hij heeft de chronische ziekte van Lyme. ‘Ik deed het om aandacht te vragen voor de ziekte, voor de stichting Hope for Lyme en voor mezelf.’ Zijn verhaal en een video zijn te zien op charliepoortvliet.nl.

Na jaren tobben en een steeds verdere teruggang in conditie en concentratievermogen (‘het is 20 procent van wat het was’) besloot poortvliet begin vorig jaar echt uit te laten zoeken wat er met hem aan de hand was.”

Lees verder op: klik hier