Serie Review: Lupin

IMDB Rating:

7.6 / 10 op 43171 stemmen (17 februari 2021)

Te zien op:

Netflix

Enkele weken geleden stuitte ik op een suggestie van Netflix. Je weet wel… Die “misschien vind je dit ook leuk” op basis van je kijkgedrag en aangegeven “vind ik leuks”. Meestal staat deze lijst met suggesties bij me vol met Koreaanse of Turkse horrorfilms, aangezien ik de Amerikaanse horrors eigenlijk allemaal al wel heb gezien.

Enfin, na het zien van de trailer begon ik redelijk blanco aan Lupin en herkende daarin Omar Sy. Bij het grote publiek is Omar Sy bekend van zijn rol in Intouchables. Een bijzonder mooie film en zeker een aanrader mocht je deze nog niet hebben gezien.

Officiële trailer

Foto & Trailer: Netflix

Deze Frans gesproken serie gaat over Assane Diop. Een dief die opkomt voor het onrecht wat zijn vader is aangedaan. Hij laat zich hierin inspireren door de verhalen van Arsène Lupin. Een personage uit de boeken van schrijver Maurice Leblanc en te typereren als “gentleman dief”.

Zonder hierbij spoilers te geven kan ik mededelen dat dit bijzonder goed is uitgewerkt. De serie kijkt lekker weg, zit intelligent in elkaar en je blijft kijken omdat je wilt weten “hoe het zit”. Voor mij is Lupin het Franse equivalent van de Britse geniale serie Sherlock.

Gezien het succes heeft Netflix al bekend gemaakt dat er een seizoen 2 gaat komen. Ik kijk er naar uit! Heb jij de serie al gekeken? En wat vond jij er van?

Charlie Poortvliet Logo