Review: Visitekaartjes Drukwerk Nodig

Als webdesigner / grafisch designer ben ik al langere tijd op zoek naar een goede en betrouwbare drukker. Waar ik voorheen altijd gebruik maakte van Vistaprint, heb ik nu visitekaartjes bij Drukwerknodig laten drukken. Ik zal deze review niet beperken tot een vergelijking met Vistaprint, maar mijn objectieve mening over Drukwerknodig geven.

Bestelgemak

In het geval van visitekaartjes is er de keuze tot het gebruik maken van de “online editor” of het aanleveren van een eigen PDF-bestand. De online editor is intuitief, duidelijk en op volledig scherm. Makkelijk om mee te werken en visueel een voorstelling van de daadwerkelijke afdruk te maken (handig dat je ook de snijlijnen ziet). Zeer gebruiksvriendelijk.

Het aanleveren van een eigen PDF-bestand is iets complexer gezien de aanleverspecificaties. Voor een dubbelzijdig ontwerp dien je deze als 1 PDF in 2 pagina’s aan te leveren met de gewenste dimensies, afloop en snijlijnen. Wordt dit te ingewikkeld? Dan kun je er altijd voor kiezen om deze te uploaden in de online editor of om voor € 20,- een voorcontrole aan te schaffen.

Kwaliteit

Ik heb gekozen voor een dubbelzijdig full color afdruk op 300 gram “gloss mc” (gestreken papiersoort, glanzend) papier met een afwerking van glanslaminaat. Ook kies ik voor de ronde hoeken vanwege de zachtere feel. De visitekaartjes voelen zacht aan en door de glans komen de kleuren goed naar voren.

Over de ronde hoeken ben ik niet helemaal tevreden. Zijn niet helemaal “smooth” en daardoor voelden de hoeken scherper aan dan nodig. Zie ook onderstaande foto. Het is een detail, maar dit kan beter.

Visitekaartjes Drukwerknodig

Prijs

Buiten de voorcontrole upsell die met € 20,- wat duur overkomt, zijn de prijzen van Drukwerknodig zeer competetief wanneer je deze met de concurrenten vergelijkt. Voor de kwaliteit die je geleverd krijgt ben ik absoluut enthousiast over de scherpe tarieven én de snelle levertijden die dan weer geen upsell hebben (zoals vele concurrenten je voor snelle levering laten bijbetalen).

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare drukker met een vlotte en attente klantenservice, dan ben je bij Drukwerknodig bij het juiste adres. De communicatie is helder. Via mail werd ik van elke stap op de hoogte gehouden. De prijs-/kwaliteitsverhouding is uitstekend in orde, hierdoor kan ik de afwerking van de ronde hoeken voor lief nemen.

Tip: Maak gebruik van de online editor. Ook als je een eigen design aanlevert.

Charlie Poortvliet Logo