Review: 47 Meters Down

Review: 47 Meters Down

 

 

Film Info:

IMDB Rating: 5.7 / 10 op basis van 17853 waarderingen (3 Oktober 2017)

Release Datum: 22 Juni 2017

Categorie: Avontuur | Drama | Horror

Starring: Mandy Moore en Claire Holt

Mijn Rating: *** / *****


Review:

47 Meters Down is recentelijk toegevoegd aan Netflix en om maar gelijk met de deur in huis te vallen… Het is de moeite waard! De hoofdrolspeelsters Mandy Moore (Lisa) en Claire Holt (Kate) zijn geen onbekenden. Zo kennen we Mandy Moore onder andere van “Chasing Liberty“, “A Walk To Remember” en “License To Wed“. En is Claire Holt vooral bekend van de tv-series “The Vampire Diaries” en diens spin-off  “The Originals“. Dat zij graag in de diepe oceaan zwemt was al te zien in de jeugdserie “H2O” waarin zij Emma, een meisje die in contact met water transformeert in een zeemeermin, speelde.

Net als H2O speelt deze film zich op en in de oceaan af. Lisa (Mandy Moore) en Kate (Claire Holt) zijn samen op vakantie in Mexico waar ze besluiten bij 2 Mexicaanse mannen, die zij de avond er voor tijdens het stappen hebben ontmoet, een excursie te boeken. Het plan is om in een haaienkooi midden op de oceaan op 5 meter diepte te duiken en de haaien langs je heen te zien zwemmen. Zonder al teveel te verklappen kan ik vertellen dat dit mis gaat en de kooi van de takel los schiet om op de 47 meter diepe bodem te belanden. Wat volgt is een spannende overlevingsstrijd… Haaien op de loer… In een kooi op de bodem met gelimiteerd zuurstof… Geen contact met de buiten-(of moet ik zeggen boven)wereld…

Het is een film die me deed denken aan “The Shallows” met Blake Lively. Deze film zal dan ook niet de boeken gaan als origineel. Het is daarentegen wel goed en mooi gemaakt en er wordt prima geacteerd. Voor wie vermaakt wil worden en niet teveel na wil denken… Kortom wie een film wil die lekker wegkijkt en die de nodige spanning heeft, dan is “47 Meters Down” zeker een aanrader. Mijn beoordeling voor deze film is dan ook *** op een schaal van *****.


Trailer:


Had je wat aan deze review? Heb je deze film ook gekeken en heb je hier een mening over? Laat dan even een reactie achter :-)!