Serie Review: Supernatural

IMDB Rating:

8.4 / 10 op 421.865 stemmen (8 februari 2022)

Te zien op:

Amazon Prime

Supernatural is een Amerikaanse serie over de Winchester broers die tegen bovennatuurlijk kwaad bestrijden. De serie begon in 2015 en eindigde na 15 seizoenen in 2020. In 2010 won Supernatural de People’s Choice Award voor “Favorite Sci-Fi/Fantasy Show”. Daarnaast is de serie meerdere keren genomineerd voor een Emmy en een Saturn.

Dankzij hun vader John groeien de broers Sam en Dean op tot “Hunters”. In elke aflevering lossen ze een mysterie met een bovennatuurlijk wezen of wezens op. Deze zijn verspreid over heel Amerika. Doordat Dean vliegangst heeft leggen ze deze afstanden af in Dean’s 67 Chevy Impala welke een grote rol in de serie speelt.

Doordat elke aflevering op zichzelf staat is de serie gemakkelijk op te pakken en gemakkelijk om op in te haken. Al draagt elke aflevering ook bij aan de doorlopende verhaallijn per seizoen. Kenmerkend voor de serie is de titelsong van Kansas: “Carry On My Wayward Son”.

Wat “Supernatural” echt onderscheidt, is de sterke chemie tussen de hoofdrolspelers. De dynamiek tussen Sam en Dean Winchester is hartverwarmend en zorgt voor een diepgaande emotionele band die de kijkers direct aanspreekt. Bovendien is de serie bekend om zijn uitgebreide mythologie en de interessante ontwikkeling van personages.

Met 15 seizoenen is “Supernatural” een episch avontuur dat fans jarenlang heeft geboeid. Het vermogen van de show om keer op keer nieuwe verhaallijnen en plotwendingen te creëren, is bewonderenswaardig. Elke aflevering is gevuld met spannende actie, onverwachte twists en aangrijpende momenten.

Of je nu een fan bent van bovennatuurlijke series of gewoon op zoek bent naar een meeslepend avontuur, “Supernatural” is een absolute aanrader. Het is een emotionele achtbaanrit vol spanning, humor en bovennatuurlijke fenomenen die je vanaf de eerste aflevering vastgrijpt en niet meer loslaat.

Dat de serie geliefd is laat een gemiddelde beoordeling van een 8,4 over meer dan 400.000 mensen wel zien. Zelf heb ik alle seizoenen ook met veel plezier gekeken. De combinatie tussen mysterie, humor, running gags en een vlot tempo zorgt voor zorgeloos vermaak en voordat je het weet ben je enkele seizoenen verder.

Portrettekening Sam and Dean van Supernatural

Trailer van het laatste seizoen

Carry On My Wayward Son!

Charlie Poortvliet Logo