Waar is de zomer?

Wat leven we toch in een raar land… Voor elke zonnige, zomerse dag staan er 3 á 4 regendagen tegenover. In zekere zin geldt dit ook voor Lymepatiënten. Voor elke goede dag staan hier 3 of zelfs meerdere slechtere dagen tegenover. Zo ook bij mij. Was ik vorige week nog bij een verjaardag van een goede vriend en een dag later bij een lotgenoten bijeenkomst, zo was ik die rest van die week weer compleet beroerd en kon ik het huis niet uit.

Voor een deel hangt dit samen met het weer. Klinkt misschien vreemd, maar veel (chronisch) zieken zijn voor een deel afhankelijk van het weer. Zelf heb ik vooral baat bij droge warmte. De omslag van het weer in Nederland (van droog en warm, naar benauwd en vochtig) zorgt er bij mij altijd voor dat ik weer een terugslag ken. Meestal door een of ander opgelopen virusje, maar ook omdat het vochtige weer mijn klachten versterkt. Het is dan ook altijd zeer frustrerend om vanuit een opleving en zulke mooie dagen weer terug te moeten vallen door iets waar je geen invloed op hebt.

…………

Lees HIER verder