Veranderingen

Veranderingen

Allereerst wil ik beginnen met het toewensen van een mooi en gezond 2018! Ik hoop dat de feestdagen leuk en gezellig waren! Zelf heb ik 2017 afgesloten met griep en een verrekte rug, het was even niet anders. Wel kan ik zeggen dat ik 2018 met volle moed ben gestart en een aantal veranderingen door ben gaan voeren. Juist deze veranderingen wil ik middels deze blog even met jullie delen :-).

Behandeling

Eigenlijk heb ik eind 2017 al het besluit genomen te stoppen met behandelingen. In de eerste plaats, omdat mijn behandelend arts aangaf dat er momenteel niets aan lijkt te slaan. Maar ook, omdat ik anders over de ziekte ben gaan denken. Waar ik vanaf 2013 bezig ben geweest met behandelaars, therapieën, middelen, supplementen om te genezen, ben ik nu op een punt dat ik niet meer van genezing uit ga. Natuurlijk hebben verschillende behandelingen, en dan met name TCM, veel voor me gedaan en ben ik een stuk beter geworden ten aanzien van hoe ziek ik ben geweest.. Maar het échte opknappen, laten we het de laatste 30-40 % noemen, dat lukte maar niet.

Ik ben daarom anders gaan denken en de focus gaan verleggen van “behandelen en genezen” naar “voldoening uit het leven halen en de ziekte controleren”. Ik wil lekker in mijn vel zitten en niet alleen genieten van het leven waar mogelijk, maar er dagelijks voldoening uit halen. Al die jaren van constant vallen en opstaan, het elke keer weer op moeten laden voor een behandeltraject, elke keer weer de teleurstelling moeten verwerken van fysieke terugval. Ik ben er eerlijk gezegd wel klaar mee. Nu kan ik bij de pakken neer gaan zitten, ik kies er liever voor om de draad weer op te pakken. Om het gevoel te hebben mee te doen in de samenleving, vind ik het belangrijk om weer te kunnen werken. Ik heb daarom de stap gemaakt om te starten met een eigen bedrijf!

Eigen bedrijf

Vanaf 1 februari start ik officieel met “CRP Webdesign”. Zoals de naam al aangeeft is het een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van websites. Hiernaast ga ik ook logo en video design en ben ik in te huren voor het maken van aanpassingen of toevoegingen op websites. Inmiddels ben ik achter de schermen al met wat projecten bezig en werk ik elke dag van 09.00 tot 17.00 met een pauze tussen 12.00 en 14.00. Ik probeer elke doordeweekse dag zo’n 5-6 uur te werken. Dit is wel even wennen, lange tijd heb ik dit fysiek niet gekund. Maar ik ben blij om te zeggen dat ik dit weer kan doen en nog blijer dat ik deze stap kan ga maken!

Momenteel ben ik bezig met het ontwerpen van mijn eigen logo en website (www.crpwebdesign.nl). Onderstaand logo is voorlopig nog een ruwe schets. Neem vooral vanaf 1 februari een kijkje op de site ;-)! Meer weten? Stuur dan een mail naar info@crpwebdesign.nl.

Sporten

Naast werken is het ook zaak om te ontspannen en in beweging te zijn. Sporten was altijd mijn grote passie en uitlaatklep. Dé manier om mijn hoofd leeg te maken. In de warme maanden, of op vakantie, ga ik daarom ook graag joggen, zwemmen of een balletje trappen. In de koudere en nattere maanden in Nederland gaat me dat fysiek niet goed af. Ik raak snel geblesseerd of ik raak zieker als ik in de buitenlucht probeer te joggen. Daardoor is mijn liefde voor bowlen ontstaan. Een manier om te bewegen, zonder in de koude buitenlucht te zijn. Diegenen die met me gebowld hebben, weten dat ik nooit aan een uurtje genoeg heb. Nee, met mij bowlen betekent vaak dat je een hele avond onder de pannen bent ;-).

De magische 3 B’s (Bier, Bowlen en Bitterballen) zorgen geregeld voor een gezellige avond, maar financieel is het niet haalbaar om dit dagelijks of wekelijks te doen. Bovendien drink (speciaalbier) en eet (snacks) ik er meer calorieën aan dan dat ik verbrand. Tel daarbij op dat ik er toch ook geregeld mijn rug mee verrek en we komen tot de conclusie dat ik toch een andere sport moest zoeken. Om die reden zocht ik toch vooral iets wat ik dagelijks op een gezonde manier kan doen. In het kader van “denken in oplossingen” hebben mijn ouders een hometrainer voor me aangeschaft, zodat ik indoor op mijn eigen tijd, tempo en belasting kan bewegen.

Na elke werkdag spring ik even op de hometrainer om dagelijks 20 KM te fietsen. Ik werk me er lekker mee in het zweet, zonder overmatig uitgeput te raken. Ik voel me sterker, fitter en slaap beter.

Rain

Om mijn tijd zo effectief mogelijk in te delen, heb ik besloten te stoppen als distributeur van Rain. Ik voelde me bovendien niet geheel comfortabel met de bedrijfsvoering en gekozen marketing opzet, wat voor mij afdeed aan de kwaliteit van de producten. Voor informatie of vragen verwijs ik door naar de internationale site van Rain (www.rainintl.com).

Routine

De dagelijkse routine van het op vaste tijden opstaan, werken en sporten bevalt me dusver goed. Ik heb mijn Lyme klachten nog steeds, deze zijn niet ineens weg. Door deze routine aan te houden voel ik me wel beter, zowel fysiek als mentaal. Mijn overtuiging is dat ik als voor mezelf meer uit het leven haal, ik mijn fysiek vanzelf wel mee trek. Wie weet pak ik later dit jaar de behandelingen weer op, de basis is voor mij om weer te “leven” met als doel de ziekte te controleren.

 

== Never Surrender ==

Charlie