Vakantie Turkije

Maandenlang zat ik in twijfel… Moet ik nu wél of niet op zomervakantie gaan? Voordat ik Lyme had, was deze een vraag een no-brainer: “GAAN!” of zoals ik het dan meestal in gepaste taal beantwoordde: “VAMOS!”. Nu, met die Borrelia jarenlang in mijn systeem, ligt dat niet zo eenvoudig. Ben nogal altijd dol op vakantie, zon, zee, strand en reizen in het algemeen. Maar met dit lichaam is het lastig om dat nog op een behoorlijke manier te kunnen doen. Het reizen alleen is al vaak een crime. Vorig jaar had ik nog verkondigd nooit meer te willen vliegen in verband met een week lang aanhoudende migraine tijdens een tripje Lissabon. Maar hier kwam ik op terug…

De afweging zat hem voor mij in de vraag of ik voldoende op zou knappen en zou kunnen genieten tijdens de vakantie om de fysieke ellende te kunnen rechtvaardigen. Met andere woorden, ben ik fit genoeg om de reis te maken en ben ik in staat om van de zon en het mooie, warme weer te kunnen genieten? En zo ja, is dat een potentiële verdere terugval waard? Leef ik daar voldoende op om dit op de langere termijn een goede beslissing te laten zijn? Daaraan sluitend… Hoe kan ik mezelf zo goed mogelijk prepareren voor de reis en voor de vakantie?

Al die vragen zijn mooi, maar uiteindelijk besefte ik me dat je als chronisch lymepatiënt je nooit kunt prepareren op een afspraak, laat staan een reis. Lichamelijke zekerheid is er met deze ziekte niet. Ik besloot dan ook gevoelsmatig de keuze te maken om wél te gaan met de gedachte dat ik in het ergste geval beroerd op bed zou liggen in een andere omgeving, maar er dan toch even uit zou zijn. Wel heb ik de tip van vriendin D. ten harte genomen en de heenvlucht geboekt met het Dreamliner toestel van ArkeFly. Dit toestel pretendeert een betere luchtdruk aan boord te hebben en stiller te vliegen. Het idee was om zo comfortabel mogelijk te kunnen reizen en de keuze was dan ook snel gemaakt.

…………

Lees HIER verder