Update Kruiden

 

Na het bijzondere consult van 18 september ben ik hoopvol begonnen aan de kuur met de Chinese Kruiden. Als instructie kreeg ik mee het driemaal daags na een maaltijd als een soort thee te drinken. Inmiddels ben ik alweer 3 weken bezig en daarom deel ik deze update met jullie. De inhoud van mijn kruidenmix ziet er als volgt uit:

Kruiden

Voor mij allemaal abracadabra, maar het idee is dat deze kruidenmix me energieker moet gaan maken. Volgens Prof. Dr. Li Jie ben ik namelijk uitgeput en heb ik een gestresst immuunsysteem. Met die kruiden moet ik mijn energie gaan hervinden + beter gaan slapen zodat mijn immuunsysteem tot rust kan gaan komen. Is dat gelukt dan kunnen we vervolgens aan herstellen gaan denken. Ik zie deze kuur dan ook als een eerste stap van een totaaltraject.

Tot nu toe merk ik vooral dat ik meer honger heb. Normaliter eet ik 2x, bij uitzondering 3x, per dag en snoep/snack ik eigenlijk niets. Met die kruiden zit ik weer steady op 3 maaltijden per dag en eet ik tussendoor vaak nog fruit. Zelf zie ik dat als een teken dat mijn lichaam letterlijk meer energie nodig heeft. Effectief voel ik me alleen (nog) niet fitter, maar ik kom ook van ver. Ik vind het lastig om te beoordelen wat het nu wel/niet doet na enkele weken. Ben pas net bezig en heb drukke weken achter de rug… Zo heb ik o.a. familie te logeren gehad en is mijn zusje die in Australië woont en werkt weer even in Nederland. Allemaal super leuk en gezellig, maar voor mij betekent het ook dat ik veel in contact ben gekomen met grieperige/verkouden mensen (en dus weer griep heb gekregen) en ik mijn grenzen over ben gegaan in de vorm van actief converseren / een balletje trappen met mijn neefjes en dergelijke.

NB: Om de kruiden volledig de kans te geven ben ik gestopt met alle supplementen.

Long story short… Momenteel gaat het (nog) niet beter me. Of het reëel is dat ik dat na 3 drukke weken al had verwacht? Waarschijnlijk niet… Heb sowieso de pech dat ik door het oplopen van de griep geen goed beeld kan vormen. Maar het belangrijkste vind ik dat ik voel dat de kruiden wél wat doen. Ben heel benieuwd en nieuwsgierig wat het de komende weken gaat brengen als ik de griep heb overwonnen. Het volgende consult staat gepland op 3 November, wie weet hoe ik er dan voor sta :-).

Ik kom de dagen in elk geval wel weer prima door. Veel van mijn favoriete series zijn weer herstart –> Arrow, The Flash, The Originals, Sleepy Hollow, The Blacklist, The Last Man On Earth <– en met FIFA 16 heb ik op de PS4 ook een heerlijke afleiding. Dus lezers met een PS4 die in het bezit zijn van FIFA 16 voeg me even toe op PSN: “cpoort” ;-)!

FIFA 16

–Never Surrender–
Charlie


Logo CharliePoortvlietFollow my blog with Bloglovin