TV

TV

Mijn insteek is om zoveel mensen kenbaar te kunnen maken wat de (chronische) Ziekte van Lyme nu daadwerkelijk inhoudt. Om die reden verleen ik af en toe mijn medewerking aan een interview of aan een tv programma. Het is niet altijd even leuk en makkelijk om open over mijn ziekte te praten, maar als ik hiermee de problematiek van Lyme aan kan kaarten doe ik graag een boekje over mijn eigen situatie open. Ik ben dan ook dankbaar dat er platformen zijn die hier aandacht aan willen besteden. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende Lyme items die op TV zijn verschenen.


Een overzicht van de uitzending(en) waar ik op tv te zien ben geweest:

Groeten van Max

15 Juni 2015

-Vanaf Minuut 19 –

Groeten van Max 15 Juni
Klik op bovenstaande afbeelding om naar de uitzending te gaan.

Charlie Poortvliet heeft de ziekte van Lyme. Zijn leven is ingrijpend veranderd sinds hij is gebeten door een teek.


 

Lyme op TV

 

Lymiez bij Koffietijd | 2018

Tijd voor Max | 2016

Berdien Renes en René Kostense bij Tijd voor Max:

– Item Lopen voor Lyme –

Berdien Renes TV

Klik op bovenstaande afbeelding om naar de uitzending te gaan.

RTL Late Night  | 2015

Tijdens deze uitzending van RTL Late Night wordt aandacht gegeven aan de Ziekte van Lyme en de mogelijke ernstige gevolgen van een tekenbeet. Ervaringsdeskundige Floortje Dessing is aan het woord alsmede Jaap van Dissel namens het RIVM, maar last but not least vertelt lotgenote Lidewij (topper!) hoe het is om Chronisch Lyme te hebben. Inhoudelijk maakte het RIVM nogal wat “ongelukkige” uitspraken. Om een voorbeeld te geven… “Als je na een tekenbeet geen huidafwijkingen krijgt, hoef je verder niks te doen en zijn er geen consequenties”. Inmiddels is dit via Twitter rechtgezet, maar overheerst er bij mijzelf en onder lotgenoten nog altijd een naar gevoel over de voorlichting en uitspraken die vanuit het RIVM worden gedaan. Temeer omdat je geen foutieve voorlichting en het verspreiden van fabels vanuit een overheidsinstantie verwacht. Hier kan ik zelf een A4’tje of 4-5 aan wijden, maar ik verwijs liever naar topper Berdien die met haar blogs voor de Telegraaf dit al eerder heeft aangehaald. (lees: hier en hier)

Floortje Dessing kreeg de ziekte van Lyme en merkt nog steeds de gevolgen. Jaap van Dissel van het RIVM waarschuwt voor de gevaren van een tekenbeet.

Recht Uit Het Hart | 2014

Joshua Verhoeven van Stichting Hope for Lyme over de Chronische Ziekte van Lyme

Hart Van Nederland – 2014


Overig:

RTV Hattem | 2015

De Littekens van Lyme

LymeLight – The Story of Professional Freeskier Angeli van Laanen Living With Lyme Disease

Lyme is Hell | 2015

Lyme Revolution Project

Wat is de Ziekte van Lyme?

10K Marathon Amersfoort + Lyme Awareness Video

Lyme Disease Challenge