Portret Martien Meiland

– Wijnen, wijnen, wijnen –

Vandaag een portret van Martien Meiland. Als interieurontwerper, presentator en mediapersoonlijkheid vooral bekend van Chateau Meiland. Aanvankelijk werd Martien in 2017 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma Ik vertrek waar hij met zijn gezin een nieuw bestaan in Frankrijk opbouwde. Ze kochten een kasteel en maakten er een bed & breakfast van.

Wat goééééédddd!

In 2019 kwam de familie Meiland in gesprek met Talpa Network, wat besloot hen te gaan volgen voor de reality-serie Chateau Meiland. In deze serie, die nog steeds op SBS 6 te zien is, worden de Meilandjes gevolgd terwijl ze een ander kasteel ombouwen tot een bed & breakfast.

Wijnen, wijnen, wijnen!

De populariteit van Martien resulteerde onlangs in zijn eigen boek: MARTIEN: van burgermeesterszoontje tot kasteelheer. Deze biografie, geschreven door Jan Dijkgraaf, kwam afgelopen 4 november op de eerste plaats binnen in de Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland.

Portrettekening van Martien Meiland

Martien Meiland, een naam die synoniem staat voor levendigheid en charme, heeft zijn stempel gedrukt op de Nederlandse televisie. Deze extravagante persoonlijkheid heeft het publiek veroverd met zijn unieke stijl en aanstekelijke lach.

Geboren op 26 augustus 1961, begon Martien zijn carrière als kasteelheer in Frankrijk. Hij renoveerde Château Marillaux tot een prachtig bed and breakfast, dat een enorme hit werd in het programma “Chateau Meiland”. Met zijn onweerstaanbare persoonlijkheid en sprankelende humor veroverde Martien al snel de harten van kijkers over de hele wereld.

Martien’s bekendheid steeg naar ongekende hoogten, en hij werd een ware televisiepersoonlijkheid. Zijn iconische uitspraken, zoals “wijnen, wijnen, wijnen” en “wat goeeed!”, zijn inmiddels legendarisch geworden.

Naast zijn televisiewerk heeft Martien ook zijn eigen wijnmerk gelanceerd, genaamd “Martien Meiland”. Met zijn unieke flair en liefde voor wijnen, heeft hij zijn passie omgezet in een succesvolle onderneming.

Martien Meiland blijft het publiek verbazen en vermaken met zijn onnavolgbare persoonlijkheid. Hij is een bron van inspiratie voor velen en bewijst dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen.

Met zijn onvergetelijke stijl en een sprankelende persoonlijkheid zal Martien Meiland nog lang een prominente rol blijven spelen in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Foto

Foto Martien Meiland

Biografie

Charlie Poortvliet Logo