#5 AFC Ajax / Nederlands Elftal

Morgen speelt het Nederlands Elftal in de achtste finale tegen Japan. Vandaag deel ik mijn portrettekening van Kika van Es die in de jeugd met kort geknipt haar als “Randy” bij de jongens voetbalde.

Ik ging voetballen en omdat het toen een sport voor jongens was, wilde ik ook een jongen zijn. Ik wist niet beter en deed er ook toentertijd al alles voor om maar te kunnen voetballen. – Kika van Es

Het geeft wel aan hoe de tijden zijn veranderd. De Oranje Leeuwinnen zijn populair en een mooi voorbeeld voor alle jonge meiden die hopen profvoetbalster te worden. Met de alsmaar toenemende populariteit worden de speelsters en de competities beter en worden speelsters beter betaald. Een goede ontwikkeling die hopelijk nog meer meiden aan zet te gaan voetballen, waarbij ze zich niet meer voor hoeven te doen als jongen.

Portretvideo