Kankervrij en Immunotherapie

Kankervrij en Immunotherapie

Drawing Cancer Free

Godzijdank heb ik het bericht ontvangen, op dit moment, kankervrij te zijn! Een hele opluchting, in het bijzonder omdat ik  verzwakt door de Lyme ben en dan chemo een extra zware aanslag zou zijn. De komende 5 jaar is het wel zaak frequent controles te houden, maar ik hoef in ieder geval nu niet onder verdere behandeling!

Verder ben ik gestart met immunotherapie voor de Lyme. Immunotherapie wordt in Nederland veelal ingezet bij kankerpatiënten. Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis geeft op hun website duidelijk aan wat deze therapie voor kankerpatiënten inhoudt: http://www.avl.nl/behandelingen/immunotherapie/. In Duitsland worden er goede resultaten behaald voor Lyme patiënten. De samenstelling is anders, maar het principe (het immuunsysteem stimuleren en manipuleren) is hetzelfde. Zie ook de definitie op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Immunotherapie.

Elke week moet ik 2 keer aan het infuus voor een periode van 3-4 weken. Inmiddels heb ik 5 infusen gehad. Als ik de therapie goed kan beoordelen zal ik weer even een bericht posten. Maar voor vragen ben ik altijd per mail bereikbaar.

Voor dit moment, bedankt voor alle steun en reacties die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen. Super!