Happy New Year!

Happy New Year!

Nu we alweer in januari 2015 zijn beland, wil ik iedereen graag alsnog een gelukkig Nieuwjaar wensen! Met niet alleen heel veel geluk en liefde, maar vooral ook heel veel gezondheid! Ik hoop dat jullie allen een fijne jaarwisseling hebben gehad :-)!

Zelf ben ik heel blij om te kunnen zeggen dat ik het toch enigszins heb kunnen vieren. Een aangepaste editie omdat ik niet het huis uit kon, maar gelukkig wel een klein beetje visite kon ontvangen. Vrienden HJ, JV, JK (met zoon S) en AK waren even langsgekomen en we hebben het heel gezellig gehad. Dat amigo HJ in Argentinië woont en nu even in het land was maakte het allemaal net even specialer. We hadden elkaar inmiddels al zo’n 2 jaar niet meer gezien. Mannen, het was top jullie gezien te hebben… Bedankt!

Na het posten van mijn laatste blog (Fijne Feestdagen! + Terugblik 2014) had ik helaas een zware terugval. Tweede kerstdag heb ik gelukkig nog met mijn ouders en mijn zus en der gezin kunnen vieren, maar daarna stortte ik helemaal in. Een combinatie van herxen, (buik)griep en de standaard klachten zorgden er helaas voor dat ik zelfs met mijn protocol heb moeten stoppen. Het waren een aantal helse dagen én nachten met constant pijn- en koortsaanvallen waarin ik heel blij was met alle leuke en lieve kerstkaarten. Super! Ik heb nog niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken, maar weet dat ik het ontzettend waardeer!

Kerstkaarten 2014

Deze terugval gaf me ook de kans mijn protocol even te overdenken en hier en daar wat aanpassingen te maken. Ik kan nu beter inschatten hoe ik op welke producten reageer en in welke hevigheid en heb daarmee een beter beeld over het “hoe nu verder” gekregen.

Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat ik wat moet schuiven met de doseringen en de opbouw van de Samento en Cumanda (beide natuurlijke antibiotica) en heb ik de Pickwick Groene Thee met Ginseng eruit gegooid. Die Samento en Cumanda pak ik nu weer wat lager op om weer rustiger op te kunnen bouwen vanwege de zware herxen. Temeer omdat ik vanaf deze maand de Banderol (ook een natuurlijk antibioticum) heb toegevoegd. Deze wissel ik af met de Samento volgens het SAPI protocol. De Pickwick thee heb ik eruit gegooid, omdat ik liever biologische thee wil drinken. Gezonder en vaak ook gewoon veel lekkerder.

Het protocol voor deze maand ziet er als volgt uit:

Lyme Protocol Januari

Ik begin dus a.s. maandag weer en ga dan de Banderol en Cumanda opbouwen. Voor de laatste anderhalve week van januari verwissel ik de Banderol met de Samento. De ondersteunende middelen Adrenal (voor energie) en Pinella (ontgifting van neurotoxines) heb ik al opgebouwd naar 10 druppels per keer en dat zal ik voor de gehele maand zo laten. De Burbur (algehele ontgifting) had ik ook al opgebouwd, maar wil ik nog iets verder opbouwen in de loop van de maand naar in totaal 15 druppels. Ik begrijp dat dit voor niet-lotgenoten allemaal abracadabra is, dus ik zal proberen het te kort te houden en niet alles gedetailleerd toe te lichten :-). Maar voor lotgenoten en/of geïnteresseerden die meer willen weten over de samenstelling ben ik via mail bereikbaar.

De Probactiol Plus (probiotica) draai ik terug naar om de dag in plaats van elke dag en de Vitamine C slik ik om de twee dagen. Verder heb ik Melatonin (nachtrust) toegevoegd aan mijn protocol. Dit in de hoop wat beter te kunnen slapen. Nu lig ik over het algemeen wakker van de pijn en niet omdat ik de slaap niet kan vatten, toch hoop ik dat dit product een bijdrage kan leveren. Wie niet waagt wie niet wint…!

Zoals jullie kunnen zien is 15 januari een algehele stop-dag. Dit is omdat ik dan in het ziekenhuis ben voor een CT Scan en Thorax foto als controle voor de kanker. Met mijn zwakke lijf is gebleken dat die CT Scan nogal wat impact op me heeft en vandaar dat ik die dag even geen natuurlijke antibiotica neem. Afhankelijk van hoe ik me voel kan ik ook nog besluiten om 16 januari een extra stop-dag in te lassen.

Het protocol wat ik heb samengesteld is een traject voor meerdere maanden en zal ik aan het eind van elke maand evalueren. Het idee is om de natuurlijke antibiotica over de maanden op te bouwen naar 10-15 druppels per keer. Maar ik volg hierin mijn eigen tempo en het kan dus zomaar zijn dat ik in februari niet verder opbouw, maar het even zo laat of zelfs afbouw. De enige graadmeter is voor mij mijn lichaam en hoe het reageert. Bovendien heb ik geen haast en bouw ik dus op als ik op kan bouwen. Het is constant zoeken naar een balans tussen draaglijkheid van de klachten en het aanpakken van de Lyme met zijn collega’s de co-infecties. Om die reden evalueer ik elke maand en volg ik niet in een vastgesteld plan, maar volg ik als leidraad wel het eerdergenoemde SAPI protocol.

Voordat ik deze blog post ga afronden wil ik jullie graag attenderen op het verhaal van goede vriendin en lotgenote Berdien. Ze schrijft  op bybird.weebly.com en haar blogs zijn zeker het lezen waard! Ze geeft een heldere inkijk in haar leven als chronisch lyme-patiënte en houdt sinds kort ook een dagboek bij. In haar laatste blog laat ze enkele lotgenoten, waaronder ikzelf, kort aan het woord met als doel meer awareness te creëren. Zie daarvoor: http://bybird.weebly.com/blog/zij-lymeen-ook

Bedankt allemaal voor het lezen en nogmaals een heel fijn 2015! Dat het maar een prachtig jaar mag gaan worden! Om het jaar goed te beginnen en deze post muzikaal af te kunnen sluiten…. Laat ik bij deze het woord aan Dinand Woesthoff.

Voor alle lotgenoten: Stay Strong!

— Never Surrender –

Charlie

PS: Misschien lijkt het er op dat ik reclame wil maken voor de producten van Nutramedix. Dit is geenszins het geval. Ik heb geen enkel belang bij het bedrijf, ik wil alleen een open beeld geven van de producten die ik momenteel gebruik.

PS: Wil je mijn blog delen? Hoeft niet, mag wel 🙂


CharliePoortvliet.nl