Eigen Lyme Protocol

Eigen Lyme Protocol

 

Nadat ik laatst “out” was gegaan, (lees hier het hele verhaal), was voor mij de maat vol. Ik wil toch graag weer vooruit kunnen kijken en hiervoor is behandeling gewoon noodzakelijk. Omdat ik al zoveel tevergeefs heb geprobeerd was me lange tijd onduidelijk welke weg ik nu moest vervolgen. Veel opties heb ik sowieso niet meer. De meeste behandelingen, protocollen, (wonder)middeltjes en medicijnen hebben allemaal geen resultaat bij me gehad. Ik kan kiezen voor experimentele behandelingen in het buitenland, maar deze bieden geen enkele garantie en zijn bovendien financieel niet haalbaar voor me. Daarnaast gaat mijn voorkeur uit naar natuurlijke middelen, omdat deze een mindere aanslag voor mijn al zo zwakke lichaam zijn.

Na lang wikken en wegen en me overal in te verdiepen en in te lezen heb ik er voor gekozen om mijn eigen protocol samen te stellen. Dit protocol is losjes gebaseerd op het Sapi Protocol en op het Cowden Protocol, maar vooral op mijn eigen ervaringen met deze producten. Ik ben dan wel geen arts of therapeut, maar er is maar één die mijn lichaam door en door kent en dat ben ikzelf. Bovendien wil ik niet meer middelen dan nodig gebruiken.

Dag in dag uit ben ik niet alleen bezig met het omgaan met deze rotziekte, maar ben ik ook zo bewust mogelijk aan het leven voor mijn lichaam. Dit uit zich vooral in voeding met in het bijzonder ontgifting. Simpel gezegd eet en drink ik niet wat slecht voor me is (suikers en lactose), mijd ik zoveel mogelijk gluten en eet en drink ik niet waar ik allergisch voor ben (vis-, schelp- en schaaldieren). Verder pas ik heel erg op met fruit vanwege de natuurlijke suikers én de prikkelbaarheid van sommige fruitsoorten zoals ananas en citrusvruchten. Mijn voedingspatroon is dan ook gerust saai te noemen, maar is dus een bewuste keuze en heb hier veel baat bij.

Verder doe ik mijn best elke dag enkele koppen groene thee te drinken ter ontgifting en neem ik dagelijks een magnesiumbad eventueel aangevuld met lavendel en/of eucalyptus. Zo’n magnesiumbad helpt me niet alleen om gifstoffen af te voeren, maar werkt ook ontspannend voor mijn spieren. Magnesium opname via de huid is effectiever dan het oraal tot me nemen, al heb ik beide nodig. Zo’n beetje alle chronisch lyme-patiënten hebben een dagelijks magnesiumtekort en ik ben geen uitzondering. Ik moet met die baden wel oppassen dat ik niet ga herxen… M.a.w. ik moet er niet langer in liggen dan dat ik aan kan :-).

Het protocol wat ik heb samen gesteld bestaat uit de volgende producten:

 • Nutramedix Samento (uitleg en werking: hier)
 • Nutramedix Banderol (uitleg en werking: hier)
 • Nutramedix Burbur (uitleg en werking: hier)
 • Nutramedix Adrenal (uitleg en werking: hier)
 • Nutramedix Cumanda (uitleg en werking: hier)
 • Nutramedix Pinella (uitleg en werking: hier)
 • Probactiol Plus (uitleg en werking: hier)
 • Essential Organics Vitamine C (uitleg en werking: hier)
 • Metarelax Magnesium (uitleg en werking: hier)

Aangevuld door de volgende theesoorten en badzouten ter ontgifting en ontspanning.

Thee:

 • Zonnatura Groene Thee Met Gember
 • Pickwick Groene Thee met Ginseng

 

Badzout:

 • Zechsal Magnesium
 • Kneipp Eucalyptus
 • Kneipp Lavendel

 

The DreamTeam II The DreamTeam

Omdat ik momenteel heel zwak ben is het voor mij van belang om Samento, Banderol en Cumanda heel voorzichtig op te bouwen. Dit traject zal in totaal maanden gaan duren, maar ik start hier a.s. maandag mee. Voor de eerste maand zal mijn schema (excuses voor de naam) er zo uit zien:

Puta Lyme Protocol Charlie

Zie bovenstaande afbeelding en/of download hier het Excel bestand: Het “Puta Lyme” Protocol Charlie

In de daarop volgende maanden zal ik het verder opbouwen en de Samento af gaan wisselen met de Banderol. Dit zodat de Borrelia niet resistent wordt tegen de natuurlijke antibiotica. Het schema verandert dan naar 50 % v/d tijd Samento en 50 % v/d tijd Banderol met een rustdag er tussen. Ik zet een wijd spectrum aan producten in, in verband met mijn co-infecties en om me zo goed mogelijk verder te ondersteunen qua ontgifting, immuunsysteem en energie.

Ik zal verder proberen de komende maanden regelmatig updates te geven over hoe het gaat met zowel het protocol als mijzelf. Voor vragen en/of opmerking ben ik te bereiken via mail, via het contactformulier en/of door hieronder een reactie te plaatsen.

— Never Surrender –

Charlie

Logo CharliePoortvliet