Verslag Jongerenbijeenkomst Zwolle van 25 Februari 2017

Verslag Lotgenoten Bijeenkomst Zwolle 25 Februari 2017 

Tekst:

Op zaterdag 25 februari was ik aanwezig bij de lotgenoten bijeenkomst voor jongeren tussen de 18 – 35 jaar met de ziekte van Lyme. Deze bijeenkomsten worden 3 x per jaar georganiseerd door de “Jongeren van de Lymevereniging” met elke keer een wisselende locatie om zoveel mogelijk lotgenoten de kans te geven aanwezig te zijn. Ditmaal werd het gehouden in Zwolle.

Organisatoren Terry, Isabelle en Lotte hadden een mooie zithoek bij het haardvuur geregeld om in een ongedwongen sfeer met elkaar kennis te maken en te praten over wat we wilden. Natuurlijk komt Lyme aan bod, maar dit is geen verplichting. Er is mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen over behandelingen en artsen, maar ook ruimte om gewoon met een drankje kennis te maken met elkaar.

Voor mij persoonlijk is het ook de kans om verschillende lotgenoten waar ik (digitaal) contact mee heb, weer eens te zien en te spreken. Het blijkt toch niet altijd even makkelijk om met onze ziekte sociale afspraken te kunnen maken en zo’n bijeenkomst is dan de aangewezen mogelijkheid om lotgenoten bij elkaar te brengen.

Vanuit de organisatie wordt er rekening gehouden met verschillende allergieën en intoleranties, zodat er altijd wat hapjes op tafel komen die door iedereen gegeten kunnen worden. Top!

Voor deze bijeenkomst hadden we in totaal 15 personen met elk haar of zijn eigen verhaal. Ik blijf het bijzonder, maar toch ook confronterend, vinden om te horen wat de ziekte van ons Lyme met ons allen doet. Toch voert voor mij de gezelligheid de boventoon en kan ik niets anders zeggen dan dat ik het fijn vond om er weer bij te zijn geweest.

Tot de volgende bijeenkomst!

 

Charlie-Robinson Poortvliet

charliepoortvliet.nl

 

PS: Voor meer informatie over de Jongeren van de Lymevereniging zie http://lymevereniging.nl en/of de Facebook Pagina “Jongeren van de Lymevereniging”.