Mei Update

Mei Update

Enkele dagen geleden was het dan toch echt een feit… Mijn 31e verjaardag. Jeez, wat klinkt dat oud! Tegelijkertijd ook een mooi moment om even terug te kijken op de laatste weken en dat ga ik middels deze blog met jullie doen.

Varen met Lotgenoten

Eerder deze maand zijn we met de “Jongeren van de Lymevereniging” gaan varen over de Utrechtse grachten. Wat hadden we een geluk met het zonnige weer! Met een clubje van 10-12 mensen zijn we 2 uurtjes gaan varen onder het genot van een drankje. Leuk om op deze ontspannen manier met elkaar bij te praten en mede Lyme patiënten eens anders te kunnen spreken dan over WhatsApp. Na afloop hebben we met diegene die nog tijd en energie hadden een klein hapje gegeten om ’s avonds voldaan naar huis te gaan. Was leuk! Meer weten over activiteiten van de Jongeren van de Lymevereniging? Zie dan: www.lymevereniging.nl en/of de groep op Facebook: link.

Portugal

Tot mijn geluk vroegen vriend Robert en vriendin Caroline me mee voor een weekje Portugal. Met zijn drieën hebben we genoten van de zonnige Oost-Algarve en de Portugese manier van leven. In het zonnetje bij het (zoutwater)zwembad chillen en lekker genieten van een biertje en burger van de BBQ. Het ging bovendien zodanig goed met me, dat ik ben gaan hardlopen. Dit had ik echter beter niet kunnen doen… Na zo’n 2,5 KM rende ik langs een erf met waakhonden waar het hek open stond, met als gevolg dat ik door 3 honden werd “verjaagd”. Helaas voor mij ging dit gepaard met een beet in mijn enkel en zo was mijn bezoekje ziekenhuis ook gelijk weer in de pocket! Gelukkig viel het allemaal mee en was het vooral een kwestie van schoonmaken en goed verbinden. Ik zou tenslotte mezelf ook niet zijn als ik niet een beetje pech op vakantie zou hebben ;-)!

Met Robert en Caroline

Robert

De beet…

Chillen bij het zoutwaterzwembad

Interview

Tijdens mijn verblijf in Portugal werd ik benaderd met de vraag of ik mee wilde werken aan een Tv-uitzending over Lyme. Aangezien het haast had kon ik niet aan het tv-item meewerken, maar mijn medewerking wel aan een interview geven. Dit korte interview over de ziekte van Lyme is te lezen op: http://campusblog.nl/2017/05/charlie-robinson-kampt-al-jaren-met-de-ziekte-van-lyme-als-ik-had-geweten-dat-ik-geen-rode-kring-op-mijn-huid-had-hoeven-zien-was-ik-nu-misschien-niet-chronisch-ziek/.

Jarig

Thuisgekomen van Portugal stond het weekend van mijn verjaardag alweer op me te wachten. De donderdag dat ik weer op Eindhoven Airport landde ben ik gelijk mijn koffer uit gaan ruimen en wassen gaan draaien. Niet slim met een lichte rug verrekking. De dag er na schoot het er zodanig in dat ik met spierverslappers plat op bed lag. Deze spierverslappers had ik overigens nog in huis als gevolg van mijn rug verrekking destijds in Turkije (lees dat verhaal: hier). Even leek het erop alsof ik mijn verjaardag niet zou kunnen vieren en het tripje Keulen, wat ik cadeau van Roos heb gekregen, ook niet door kon gaan. Maar het gaat zodanig goed met me dat ik gelukkig veel sneller herstel!

Op de zaterdag kwamen mijn zus, zwager, neefjes en nichtje een hapje mee eten om met mijn ouders en mij te proosten. En op de zondag ben ik een wijntje bij mijn grootouders gaan doen. Heel ontspannen en gezellig! Iedereen nogmaals bedankt voor alle felicitaties, kaartjes, appjes en cadeautjes!

Mijn favoriete Whiskey

Thanks Berdien en Lidewij voor deze mooie cognac set!

Heerlijk Rituals pakket

Keulen

Het plan om naar Keulen te gaan was niet alleen om van de stad te genieten, maar ook om Phantasialand te bezoeken. Ondanks mijn rug kon dit gelukkig ook door gaan! Op de heenweg stonden we 1,5u vast in de file wegens een ongeluk, maar we waren zo slim geweest om een dag eerder al naar Keulen te gaan en zo kwam Phantasialand niet in gevaar. Wat een park! Mensen die mij kennen weten dat ik een attractiemonster ben en weg ben van pretparken en een beter cadeau dan dit had ik niet kunnen wensen! We hadden wederom veel geluk met het zonnige weer, zodat we lekker in het zonnetje konden opdrogen van de River Quest. Één van de vele attracties die me positief hebben verrast :-). Dé aanrader is echter de “Taron”. Wat een heerlijke achtbaan is dat!

Een biertje hoort er natuurlijk ook bij

Lekker nat worden in de River Quest

Hoe het nu met me gaat

Zoals jullie waarschijnlijk hebben gemerkt aan bovenstaande verhalen gaat het beter met me en doe en kan ik veel meer! De kruidenkuren slaan goed aan en we liggen goed, zoniet voor, op schema. De afgelopen kuren (8 weken) stonden in het teken van het aanpakken van de ziekteverwekkers en mijn lichaam opschonen. Ik ben afgelopen maandag weer op consult geweest en heb nu aansterkende kruiden gekregen voor de komende 5-6 weken. We vechten en strijden weer door!

— Never Surrender —

Charlie