Bed Entertainment

Bed Entertainment

Beste lezer,

vandaag ga ik eens wat anders doen en niet schrijven over mijn behandeling, maar over hoe ik de mindere dagen door kom. Mijn nemesis Borrelia leeft graag op met natte dagen met als gevolg dat ik weer wat meer aan huis gekluisterd ben. Mijn grote vriend Wilco en de rest van Bowling Overhees zullen vast wel denken dat ik ben geëmigreerd, maar dat terzijde. Nu zijn zulke dagen en/of perioden gelukkig vaak niet meer van hele lange duur bij me, maar toch moet ik elke keer die dagen wel weer zien door te komen. En hoe ik dat doe ga ik in deze blog eens vertellen…

PlayStation 4

De laatste weken ben ik op jacht naar trofeeën… Klinkt spannend he? De games die op de PlayStation 4 gespeeld worden hebben over het algemeen een “trophy list”. Deze variëren van brons (makkelijk), zilver (lastig, maar te doen), goud (moeilijk) en platina (haast niet te doen) en kenmerken zich door een bepaald zeldzaamheid percentage. Hoewel het nergens op slaat, geeft het toch een bepaalde voldoening om zo’n zeldzame trofee te bemachtigen en te delen in je PS nieuwsoverzicht. Of om er iemand mee te jennen, zoals die keer dat ik binnen 3 beurten een spel Risk wist te winnen, daar een trofee mee won en zand in de ogen van mijn tegenspeelster kon gooien :-P!

Trophies are in-game awards presented to players for hitting specific targets or reaching certain milestones (e.g. completing a difficult level or defeating a certain number of enemies). There are four different types of trophy awarded. A bronze, silver, or gold trophy is contingent upon the difficulty of the accomplishment, with each reward contributing to a level system attached to a player’s profile. A platinum trophy is awarded to the player once they unlock all other trophies in the base game; smaller sized games, however, generally do not have a platinum trophy. In addition, each trophy is graded by popularity—common, rare, very rare, and ultra rare—based on the percentage of people who have unlocked it. Developers can choose to make various trophies hidden so that its value and description are not revealed until after the user has obtained it. (bron: Wikipedia)


De laatste tijd speel ik meerdere games op de PS4. Enkele titels zijn: Risk, Until Dawn, Gems of War, Rocket LeagueThe Elder Scrolls: Skyrim en Monopoly Plus. Maar de game die ik de laatste tijd vooral speel is Final Fantasy X | X-2 HD Remaster. Een hele mond vol.

Final Fantasy X HD Remaster

Zoals de titel het al aangeeft… Het is een remastered edition van twee eerder uitgebrachte spellen genaamd Final Fantasy X (2002) en Final Fantasy X-2 (2003). Destijds werden deze games uitgebracht voor de PlayStation 2. Ik kan me nog herinneren dat ik als 16 jarige de PlayStation 2 inclusief Final Fantasy X kocht. Destijds met dubbele gevoelens… Als kind was ik met name Nintendo fan en was ik trouw aan de Nintendo consoles van die tijd (SNES, GameBoy en later de Nintendo 64). De Sega Mega Drive en de Sony PlayStation liet ik dan ook links liggen. Maar met de opkomst van de Microsoft Xbox en de Sony PlayStation 2 werd wel duidelijk dat deze consoles grafisch meer te bieden hadden dan de Nintendo consoles van die tijd en bovendien hadden ze een groter aanbod aan games.

Met de aankoop van de PS2 en Final Fantasy X werd ik geconfronteerd met een voor mij nieuw genre, te weten JRPG. JRPG Staat voor Japanese Role Playing Game. Hoewel ik eerder RPG’s heb gespeeld in de vorm van de bekende Zelda games, had ik nog nooit eerder een turn-based RPG gespeeld. Turn-based houdt in dat karakters in een bepaalde volgorde aan de beurt komen om een zet te doen (meestal aanvallen). Het is vergelijkbaar met schaken; je kunt je zet pas doen nadat de ander is geweest en vice versa. In het kort gezegd zorgt het voor een meer strategische gameplay. In het geval van Final Fantasy X zit er geen tijdslimiet op het doen van je zet en dus heb je alle tijd om er per karakter over na te denken (je speelt er meerdere).

Doordat ik de tijd heb om rustig over “turns” na te denken, is het voor mij in mijn ziek zijn ook een fijn spel om te spelen. De games van tegenwoordig gaan me vaak te snel, vergen een te vlotte hand-oog coördinatie of geven me teveel prikkels. Je zult me niet snel een online multiplayer van Call of Duty zien spelen. Ik heb daar niks te zoeken. Behalve als je even wilt lachen over hoe snel ik mezelf naar de virtuele dood kan leiden ;-).

Waarom ik van deze game hou? Het is voornamelijk nostalgie. Het herinnert me aan een zorgeloze tijd in mijn leven. Als tiener uit school lekker even een uurtje gamen, voordat je naar de voetbaltraining moest. Geen ziekte, geen zorgen en lekker genieten. Maar de game zelf maakte destijds ook heel veel indruk op me. Vooruitlopende graphics, voice acting, een indrukwekkend verhaal en lekker ontspannen turn-based een avontuur beleven. Nu, 15 jaar later, vind ik het nog steeds 1 van de betere (J)RPG’s die ik ook ooit heb gespeeld. Met mijn versie op de PS4 heb ik eindelijk de kans om de vele side quests te voltooien en daar, middels trofeeën, de waardering voor te krijgen. Het feit dat ik meer dan 100 uur in het spel heb zitten, terwijl ik na 50 uur de normale verhaallijn al had uitgespeeld, zegt denk ik genoeg.

Trailer

IGN Review:


Netflix

Sinds de komst van Netflix ben ik nóg meer series gaan kijken. De streaming kwaliteit, de Nederlandse ondertiteling en het gebruiksgemak zijn voor mij de 3 grootste pluspunten van Netflix. Maar laat ik ook zeker de functies van het “onthouden waar je bent” en het “automatisch volgende aflevering kijken” niet vergeten te noemen. Een ideaal platform om series lekker te bingewatchen. Nu kijk ik zoveel series dat het teveel gaat worden om ze hier allemaal op te sommen en te reviewen. Maar ik speel wel met het idee om maandelijks een blog te maken met daarin de series en films die ik de moeite van het vermelden waard vindt en deze kort te reviewen. Graag hoor ik ook jullie mening hierover! Of jullie hierop zitten te wachten en hoe jullie het dan willen zien? Let me know!

Een overzicht van enkele van mijn favoriete series op Netflix in willekeurige volgorde:

Stranger Things

IMDB Rating: 8.9 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Drama | Fantasie | Horror

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

Modern Family

IMDB Rating: 8.5 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Komedie | Romantiek

Black Mirror

IMDB Rating: 8.9 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Drama | Science Fiction | Thriller

The OA

IMDB Rating: 7.8 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Drama | Fantasie | Mysterie

The Originals

IMDB Rating: 8.3 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Drama | Fantasie | Horror

Sherlock

IMDB Rating: 9.2 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Criminaliteit | Drama | Mysterie

Chef’s Table

IMDB Rating: 8.7 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Documentaire


Een overzicht van enkele van mijn favoriete (nieuwe) films op Netflix in willekeurige volgorde:

Doctor Strange

IMDB Rating: 7.6 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Actie | Avontuur | Fantasie

Vaiana

IMDB Rating: 7.7 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Animatie | Avontuur | Komedie

Star Wars Rogue One

IMDB Rating: 7.9 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Actie | Avontuur | Science Fiction

ARQ

IMDB Rating: 6.4 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Science Fiction | Thriller

Okja

IMDB Rating: 7.5 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Actie | Avontuur | Drama

Unacknowledged

IMDB Rating: 7.2 / 10

IMDB Link: Klik hier

Genre: Documentaire


Tot slot

Doe ik dan niks anders dan films en series kijken en een beetje gamen? Ja, natuurlijk wel! Zo ben ik o.a. bezig een nieuwe website te maken voor de praktijk van mijn moeder en probeer ik waar ik het aan kan uit huis te gaan en wat leuks te doen. Zo was ik afgelopen zaterdag op een Whiskey Proeverij in Utrecht. Hieronder sta ik op de foto met een distilleerderij die niet alleen whiskey, maar ook gin en vodka maakt.

Had a great time at the Whiskey Tasting Festival in Utrecht yesterday! ? #whiskeytastingfestival #utrecht #whiskey

Een bericht gedeeld door Charlie-Robinson Poortvliet (@cpoort) op


Het doel van deze blog is om te delen hoe ik juist mijn mindere dagen door kom. Op mijn review van Final Fantasy X | X-2 HD Remaster na, heb ik besloten om nu alleen bepaalde Netflix films en series te benoemen en niet te reviewen. Maar vind je het leuk als ik games, films en series review? Laat het me dan weten! Dan probeer ik er een terugkerend topic van te maken! En heb je zelf nog een film en/of serie tips? Laat het me dan ook graag in een reactie weten!