Blogs 2017

Blogs 2017

Een overzicht van mijn blogs van 2017 in volgorde van nieuw naar oud

 

Bed Entertainment | 30 Augustus 2017

Beste lezer,

vandaag ga ik eens wat anders doen en niet schrijven over mijn behandeling, maar over hoe ik de mindere dagen door kom. Mijn nemesis Borrelia leeft graag op met natte dagen met als gevolg dat ik weer wat meer aan huis gekluisterd ben. Mijn grote vriend Wilco en de rest van Bowling Overhees zullen vast wel denken dat ik ben geëmigreerd, maar dat terzijde. Nu zijn zulke dagen en/of perioden gelukkig vaak niet meer van hele lange duur bij me, maar toch moet ik elke keer die dagen wel weer zien door te komen. En hoe ik dat doe ga ik in deze blog eens vertellen…

………
Lees HIER verder


Mei Update | 25 Mei 2017

Enkele dagen geleden was het dan toch echt een feit… Mijn 31e verjaardag. Jeez, wat klinkt dat oud! Tegelijkertijd ook een mooi moment om even terug te kijken op de laatste weken en dat ga ik middels deze blog met jullie doen.

………..

Lees HIER verder


Verslag Bowlen Jongeren Lyme |15 April 2017

 Op zaterdag 15 april organiseerde ik in samenwerking met Bowling Overhees een toernooitje voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar met de ziekte van Lyme. Het idee was om in een gemoedelijke en ontspannen sfeer bij elkaar te komen en wat leuks te doen. Met 10 personen verzamelden we ons rond 14.30u om uiteindelijk 15.00u van start te gaan.

………..

Lees HIER verder


Verslag Lotgenoten Bijeenkomst Zwolle 25 Februari 2017

Op zaterdag (25 februari) was ik aanwezig bij de lotgenoten bijeenkomst voor jongeren tussen de 18 – 35 jaar met de ziekte van Lyme. Deze bijeenkomsten worden 3 x per jaar georganiseerd door de “Jongeren van de Lymevereniging” met elke keer een wisselende locatie om zoveel mogelijk lotgenoten de kans te geven aanwezig te zijn. Ditmaal werd het gehouden in Zwolle.

Organisatoren Terry, Isabelle en Lotte hadden een mooie zithoek bij het haardvuur geregeld om in een ongedwongen sfeer met elkaar kennis te maken en te praten over wat we wilden. Natuurlijk komt Lyme aan bod, maar dit is geen verplichting. Er is mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen over behandelingen en artsen, maar ook ruimte om gewoon met een drankje kennis te maken met elkaar.

………..

Lees HIER verder


Health Update

Zoals sommigen van jullie weten ben ik met een TCM behandeling volgens het GU Syndroom (zie voor meer info over het GU Syndroom dit interview: link) bezig. Dit behandeltraject ben ik in januari gestart en duurt zo’n 1 tot 3 jaar.

Omdat ik de eerste 2 maanden nogal heftig op de kruiden reageerde, heb ik gisteren een consult gehad met een bekwaam TCM arts.

Consult

Was eigenlijk heel positief! Opmerkelijk hoe snel hij me kon diagnosticeren en bepaalde klachten kon uitleggen. Zelfs mijn doorgemaakte blindedarmontsteking en teelbalkanker kon hij herleiden aan een specifiek niveau van mijn Lyme infectie.

In het kort gezegd is mijn Lyme (en co’s) al op een veel hoger niveau dan dat we dachten. Mijn specifieke symptomen, waaronder migraine, opgeblazenheid, vermoeidheid, wisselende koorts, spier- en zenuwpijn (en nog veel meer) behoren allemaal toe tot de 3e laag.

………..

Lees HIER verder


Bowlen

Sinds ik ziek ben heb ik een passie voor bowlen ontwikkeld. Wat begon als een afleiding van het ziek zijn is uitgelopen tot fanatieke bezigheid. Het hoe en waarom ga ik in deze post even uitleggen ;-)!

Sportieve vervanger

Mensen die mij kennen weten dat ik van nature sportief ben aangelegd. Doordat ik ziek ben is het voor mij helaas niet meer mogelijk om te voetballen en/of hard te lopen. Toegegeven, in mijn goede periodes ren ik wel wat kilometers en trap ik sporadisch tegen een bal. Maar sporten kunnen we dat niet noemen en regelmatig is het al helemaal niet.

Om toch aan wat lichamelijke beweging te komen ben ik gaan zoeken naar iets wat ik leuk vond om te doen. Die oefeningen in huis konden me niet zo bekoren… Van yoga raak ik niet ontspannen, maar nerveus. (Hetgeen ongetwijfeld te maken heeft met mijn gebrek aan lenigheid) Ik ben nogal fanatiek en zoek graag mijn fysieke grenzen op, dat is nu eenmaal mijn aard. Maar ik hou ook van spelletjes en (bal)sporten.

Wat is fysiek nou enigszins te behappen en wat vind ik nou wel leuk om te doen? Het antwoord… bowlen!

………..

Lees HIER verder