Terugblik Lopen voor Lyme

Terugblik Lopen voor Lyme

Teamfoto 9 April

Afgelopen zaterdag (9 April) was het dan zover… Lopen voor Lyme. 1200 Wandelaars en hardlopers hebben zich voor 86 chronisch Lyme patiënten ingezet met als doel geld op te halen om de medische kosten te kunnen dragen. Zo ook Team Never Surrender (zie foto hierboven) welke zich voor mij hebben ingezet. Het was een geslaagde dag! Met alle teams bij elkaar hebben we een prachtig bedrag van € 527.463,- op weten te halen!

Het event heeft als doel om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de ziekte en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld op te halen voor Nederlandse chronisch Lyme patiënten die financiële middelen nodig hebben voor hun behandelingen. Belangrijkste reden is dat de ziekte van Lyme vaak niet erkend wordt als een langdurige ziekte en behandelingen niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Ook is het bestaan en de impact van chronische Lyme bij veel artsen niet bekend en wordt daarom te laat gediagnosticeerd. De ziekte kan dan al desastreuze gevolgen hebben.

Naar schatting lopen jaarlijks 1.2 miljoen Nederlands een tekenbeet op waarvan 25.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen. 1500 tot 2000 mensen houden langdurige klachten na behandeling volgens de Nederlandse richtlijnen en ontwikkelen chronische Lyme.

Vlak voor de finish kwam fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Emile Roemer, op het podium om te vertellen over zijn 11 maanden ervaring met chronisch Lyme. Hij riep chronisch Lyme patiënten op om te blijven strijden voor erkenning en herkenning van de ziekte.

Mijn persoonlijke doelstelling om een uur te gaan hardlopen is gelukkig ook gelukt! 🙂 Waarom ik er voor koos om een uur te gaan hardlopen? Dat kun je horen in het radio interview met Radio Soest:

BEDANKT!

Bijzonder groot dankwoord aan alle lopers van Team Never Surrender​, alle donateurs, alle sponsoren, de media en Stichting Lopen voor Lyme​. Dankzij jullie hebben we een geweldig bedrag van € 10.750,- op weten te halen en kan ik voorlopig mijn behandelingen weer voortzetten en bekostigen! Woorden schieten tekort om iedereen te kunnen bedanken… Ik ben jullie allemaal voor eeuwig dankbaar!

Proosten op de goede afloop!

Proosten op de goede afloop!

LopenvoorLymeEindstand

Het geweldige totaal opgehaalde bedrag van alle teams!

== Wil(de) je nog doneren om ons aan het streefbedrag van € 15.000,- te helpen? Stuur dan een even mailtje naar charlie@charliepoortvliet.nl ==


De volgende personen, sponsoren en media wil ik graag nog even extra bedanken:

Teamcaptain:

Valerie Poortvliet​: Bedankt voor al je steun en hulp vanuit Sydney!

Teamleden:

Tok en Irene Poortvliet: Pa en Ma, zonder jullie hadden we dit überhaupt nooit konden organiseren en bewerkstelligen. Geweldig bedankt!

Susanne, Steven, Diego, Cruz en Lily-Rose: Top dat jullie met zijn 5-en (!) hebben deelgenomen en dat jullie voorlichting op de basisschool hebben gegeven!

Cynthia Matawlie: Als loopster heb jij van ons het team het meeste op te weten halen. Helaas kon je er met de loop zelf niet bij zijn. Je bent een topper!

Sri Kaligis Energetix​ en Charles Gabriel: Jullie ontbraken helaas op de teamfoto. Maar natuurlijk ontzettend bedankt dat jullie je voor me hebben willen inzetten!

Jorrit, Jasper, Edgar en Kasper: Mannen, we voetballen helaas niet meer samen. Maar ik vond het top dat we nog op een sportieve manier wat samen hebben kunnen doen en dat jullie je zo hebben ingezet!

Floor en Lizette: Dames, super bedankt. En top dat jullie middels de Free Running Demo aandacht aan de ziekte van Lyme hebben gegeven!

Ayrton, Tessa en Jolien: We kenden elkaar voor dit evenement niet en dat het maakt het extra bijzonder dat jullie je voor me hebben willen inzetten… Dank jullie wel!

Robert: Amigo, we zien en spreken elkaar helaas minder dan vroeger. Top dat je meedeed en laten we hopen dat we v/d zomer weer een rondje kunnen joggen!

 

Media:

Radio Soest  (Ad van Veen / Jos Peterse) super dat jullie middels een radio-interview hier aandacht aan hebben willen geven!

Soester Courant

Soest Nu

AD Amersfoort

Gooi- en Eemlander

Baarnsche Courant

Overig:

Wilco van Bowling Overhees, bedankt voor het opzetten van het “Strike out Lyme” evenement en al je goede zorgen! Super!

Berdien Renes en Stichting Lopen voor Lyme, zonder jou en je broers was het hele evenement nooit tot stand gekomen. Bijzonder knap dat je dit vanuit je ziektebed allemaal hebt kunnen opzetten Berdien, je bent een geweldenaar!

Tomas Lievense, bedankt voor het maken van de mooie flyers!

 

== En natuurlijk iedereen bedankt die ons team en mijzelf hebben gesteund in aanloop naar dit evenement toe en op de dag zelf! ==


Team Never Surrender in de Media:

AD Amersfoort (8 April): link

Gooi- en Eemlander (7 April): link

Interview met Radio Soest (6 April): link

Baarnsche Courant (30 Maart): link

Verslag “Strike out Lyme” (9 Maart): link

Soester Courant & Soest Nu (24 Februari): link

Sponsoren Team Never Surrender:

Praktijk Irene Poortvlietlogo_anoerac_VoorwebCharles Gabriel

Eetcafé CentraalVoortjesLogo Bowling Overhees

logo_eetvilla2

Body Reset het Gooi

Flyers Team Never Surrender:

Flyer Lopen voor Lyme

Flyer Bowlingtoernooi V3


Lopen voor Lyme in de Media:

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1462792/half-miljoen-opgehaald-bij-sponsorloop-lopen-voor-lyme.html

http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-nieuws-132237/236f3951-ba4b-348c-8dab-47d40858430c (vanaf minuut 12)

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/levenmet/Berdien_Renes/25577032/__Blog___Ruim_half_miljoen_opgehaald_bij_sponsorloop__Lopen_voor_Lyme___.html

https://vrouw.nl/reportages/31264/denise_21_is_al_twee_jaar_aan_huis_gekluisterd_door_lyme

Filmpje op YouTube