TCM & Rain

TCM & Rain

Het is alweer even geleden sinds ik updates heb gegeven omtrent mijn gezondheid en behandeling. De eerste maanden van het jaar waren voornamelijk gevuld met Lopen voor Lyme. Een evenement waar ik niet alleen bijzonder leuk op terugkijk, maar tegelijkertijd een meetpunt die me positief is bij gebleven. Allereerst was het natuurlijk dé dag dat chronisch Lyme op de kaart werd gezet. Op persoonlijk vlak was het een succesvolle afsluiting van alle werkzaamheden van Team Never Surrender en onze inzamelactie. Ben nog altijd flabbergasted over het mooie bedrag wat wij als team hebben opgehaald… Nogmaals geweldig bedankt allemaal!

In de aanloop naar Lopen voor Lyme ging al mijn energie op aan Team Never Surrender en alle voorbereidingen voor de dag zelf. Interviews met lokale kranten, het regelen van sponsoren etc., een belasting die deels uit handen werd genomen door mijn zus en zusje. Toch ging ik zelf ook geregeld mijn grenzen over, omdat ik sommige zaken nu eenmaal zelf moest regelen en ook bepaalde mails direct wilde beantwoorden. Hetgeen er voor zorgde dat “bloggen” even op de achtergrond kwam te staan.

Start van Lopen voor Lyme

Start van Lopen voor Lyme

Behandeling

Ik ben nog altijd onder behandeling van Prof. Dr. Li Jie door middel van Chinese Kruiden. In de eerste maanden van 2016 ging het onder de kruiden relatief nog steeds beter met me, zeker in vergelijking tot de eerste maanden van 2015. Maar kende ik wel een slechte maand. De gehele maand januari bracht ik door in mijn donkere slaapkamer. Tijdens het consult van 24 Maart kwam aan het licht dat ik constant hoge koorts had. Nu heb ik dit regelmatig en dan ook langere periodes, dus maakte me hier zelf niet zo druk hierover. Maar het was wel de eerste keer dat Prof. Dr. Li Jie het aan me opmerkte. Ik kreeg een tweetal kruidenformules mee. 1 Voor mijn koortsdagen en 1 voor mijn “normale” dagen. Vermoedelijk was de hoge koorts een teken dat mijn lichaam begon te vechten tegen de Borrelia en het er letterlijk uit wilde werken. Deze theorie blijft echter suggestief.

Via via kwam ik aanraking met de producten van Rain. Een tweetal voedingssupplementen genaamd Soul en Core. Ik besloot dit toch te gaan nemen naast mijn kruidenkuren. Onderstaand stuk schreef ik erover op mijn Rain pagina.

Sinds ik weet dat ik de Chronische Ziekte van Lyme heb (2013) ben ik zoekende naar de juiste balans tussen het behandelen van de ziekte en het ondersteunen van het lichaam. Ik wil niet verder achteruit gaan en juist progressie maken, maar ik moet wel enigszins dragelijk de dagen door kunnen komen. In deze zoektocht heb ik al vele wegen bewandeld: Antibiotica, Bioresonantie, Homeopathie, Acupunctuur, Energetische Massage, SAPI Protocol, Cowden Protocol, Chinese Kruiden, Epigenar Protocol, Immunotherapie Infusen, MMS enzovoort.

Sceptisch was ik dan ook toen ik hoorde over Rain Soul en Rain Core. Ik dacht bij mijzelf “alweer een wondermiddel”. Toch besloot ik het de kans te geven. De filosofie van het product sprak me aan. Maar ook het gemakzucht. Elke dag een zakje drinken in plaats van allerlei vitaminesupplementen te moeten slikken, why not? Een eenvoudige manier om te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen voor de dag binnen krijgt. Ik besloot met 1 x Soul per dag te beginnen.

Met verbazing ging ik na enkele dagen al met sprongen vooruit! Voelde me energieker en in combinatie met mijn Chinese Kruiden van Prof. Dr. Li Jie ging ik met stappen vooruit. Normaliter moest ik dagen als Lopen voor Lyme ook zwaar bekopen. In de eerste plaats omdat ik een uur had hardgelopen, wat ik überhaupt al lang niet meer kon, maar ook doordat het een intensieve dag was met veel mensen en veel prikkels. Destijds was ik zo’n week of 2 al aan de Rain Soul en Rain Core. Na enkele dagen was ik alweer in staat om te wandelen, te fietsen, te bowlen en zelfs te joggen!

Sinds ik Soul gebruik voel ik me vitaler en sterker. Ik gebruik ook geen slaappillen meer omdat ik weer normaal slaap (+/- 8u per nacht). Ik heb minder pijn, minder koorts en al tijden geen last meer van migraine.

De Rain Soul en de Rain Core zijn geen wondermiddelen of medicijnen, maar voedingssupplementen. Ik pretendeer dan ook niet het antwoord tot genezing tot de ziekte van Lyme te hebben gevonden, maar maak overduidelijk wel voelbare progressie dankzij deze producten. Zelf gebruik ik het als ondersteuning van mijn lichaam, zodat ik gerichter en effectiever de Lyme kan behandelen.

Zo enthousiast als ik ben besloot ik niet alleen mijn ervaring en verhaal met jullie te delen, maar bied ik jullie ook de mogelijkheid om het zelf te ervaren. Ik hoop dat jullie er net zoveel baat bij hebben als dat ik het heb!

In het kort gaat het dus stukken beter met sinds ik de TCM kruiden combineer met de voedingssupplementen van Rain. Gisteren was ik weer op consult in Nijmegen. Prof. Dr. Li Jie gaf aan dat het inderdaad beter met me gaat, maar dat ik wel op moet passen en niet te hard van stapel moet lopen. Oplevingen zijn zoals altijd fragiel en met elk virusje kan ik weer terug worden geworpen. Maar we zijn zeer hoopvol gestemd. Met een nieuwe kruidenkuur gespecificeerd op de omslag van het weer en op mijn weerstand (versterking immuunsysteem) gaan we er weer tegenaan.

Vooruitgang

Ik had rekening gehouden met een enorme terugval na Lopen voor Lyme. Die 10 KM rennen dat doe ik eigenlijk nooit meer, omdat het een belasting is die veel te zwaar voor me is. Maar tot mijn verbazing was ik na enkele dagen alweer vrij “fris”. Ik was alweer aan het bowlen met mensen, weer aan het fietsen… Door de duinen aan het wandelen… Feest van vrienden bijgewoond… Weer aan het joggen… Natuurlijk hielp het goede weer ook een handje. Een impressie:

Chillen in de tuin

Chillen in de tuin

Klaar om te rennen

Klaar om te rennen

Blauwe Palen April 2016

Blauwe Palen

Tot Slot

Ik ben ontzettend blij om te kunnen zeggen dat het stukken beter met me gaat. Ik ben natuurlijk nog lang niet beter en het zal vallen en opstaan blijven, maar het lijkt erop alsof we de weg omhoog hebben gevonden. Met de fysieke verbetering hervind ik ook vertrouwen in mijn lichaam. Maak me niet langer zorgen of ik pijnaanvallen krijg of dat ik nog wel naar huis kan fietsen als ik even de deur uit ga. Ik ben vitaler, sterker en heb mijn nachtrust terug. Laten we hopen dat we hierop de komende maanden kunnen voortborduren :-).

 

— Never Surrender —

Charlie