Progressie

Progressie

Hi allemaal!

Het is alweer enkele maanden geleden dat ik mijn laatste blog postte… Dit komt niet doordat het slechter met me gaat, maar juist omdat het stukken beter met me gaat! Voor mijn gevoel zijn de laatste maanden voorbij gevlogen…!

In mijn laatste blog “TCM & Rain” schreef ik al over de voedingssupplementen van Rain, mijn verbetering en mijn TCM behandeling. Het gaat nog steeds heel goed met me. Ik ben vitaler, sterker, fitter, ik slaap beter, heb minder (pijn)klachten en ik kan en doe veel meer.

De laatste weken en maanden heb ik me dan ook gericht op “leven”. Er weer op uit gaan… Leuke dingen doen… Drankjes doen met een vriend of vriendin… Avondjes bowlen… In de duinen wandelen of joggen… Kortom zo min mogelijk met Lyme bezig te zijn. Ik voel me bevoorrecht dat ik me dit dan ook kon en kan permitteren.

1 Van die leuke dingen was…

Vakantie

Vanwege het hervonden fysieke vertrouwen in mijn lichaam durfde ik het weer aan te gaan reizen. Het blijft een “dingetje” in verband met de vele (pijn)klachten die met name vliegen met zich mee brengt voor me, maar het ging al maanden beter met me en ik besloot te gaan. De droge warmte doet me namelijk altijd goed. Niet te vergelijken met de zomerse dagen in Nederland die zich met name kenmerken door “benauwd”, “drukkend” en “vochtig”.

In Turkije heb ik… GENOTEN! De zee… De zon… Het mooie hotel… Weer kunnen joggen én voetballen… Ik kon mijn geluk niet op!

Een fotoverslag van de vakantie:

Schiphol voor vertrek

Schiphol voor vertrek

 

Proostend op mijn 7 KM Run

Proostend op mijn Run

 

Weer aan het hardlopen

Weer aan het hardlopen

 

Lekker weer om te sporten

Lekker weer om te sporten

 

Het strand

Het strand

 

Cocktails

Cocktails

 

De Patisserie vh Hotel

De Patisserie vh Hotel

TCM

Dat het zoveel beter met me gaat beaamde mijn behandelend TCM Arts onlangs ook. Hij was zeer positief gestemd over het traject wat ik doorloop (weg naar herstel) en gaf aan dat ik nog veel meer vooruitgang moet gaan boeken. Tegelijkertijd gaf hij ook wel aan dat de omslag van het weer, zoals de omschakeling van 40+ graden Turkije naar 18+ graden met regen in NL, een flinke aanslag op mijn lijf blijft. Mijn immuunsysteem blijft hier moeite mee hebben, maar we werken met de kruidenkuren volop om dat te versterken.

Rain

Sinds ik zelf Rain ben gaan gebruiken is mijn gezondheid flink vooruit gegaan. Ik neem dagelijks 1 Soul als all-in-one voedingssupplement en wekelijks 1-2 Core als detox. Voor mij heeft het er voor gezorgd dat ik al mijn supplementen (van magnesium tot aan probiotica) niet meer hoef te gebruiken.

Ik ben Rain zelf gaan verkopen, omdat ik in de producten geloof en omdat ik hoop dat anderen hier ook baat bij zullen hebben. Van klanten hoor ik ook vele positieve geluiden en dat stemt me blij, daar doe ik het tenslotte voor :-)!

Voor meer informatie over Rain, zie: charliepoortvliet.nl/rain/ en/of www.myrainlife.com/healthyandpure/.

Adem Halen

Ik vind het heel moeilijk om onder woorden te kunnen brengen wat het mentaal en emotioneel teweeg brengt dat het zoveel beter gaat. Het voelt fijn, heel fijn om weer vooruit in plaats van achteruit te kunnen kijken. Niet 24/7 afhankelijk te zijn… Niet bedlegerig te zijn… Echt even niet met het ziek zijn bezig te hoeven zijn… Heerlijk!

Tegelijkertijd zit daarin ook een stukje terughoudendheid. Het gaat nu al maandenlang de goede kant op en dat is natuurlijk super. Maar is dit echt een permanente progressie? Of is het weer een opleving, zij het langer dan normaal?

Ik probeer met dat vraagstuk niet teveel bezig te zijn. Ik hoop natuurlijk dat we zodanig op de goede weg zijn dat ik nooit meer zo ziek als voorheen zou worden. De tijd zal het leren…

Voor nu geniet ik er in ieder geval dat het vele malen beter met me gaat en probeer ik mijn lijf ook zo sterk mogelijk te krijgen en te houden. Dit doe ik door middel van voeding en beweging. Er is hoe dan ook weer licht aan het einde van de tunnel en we blijven volop geloven en vechten!

— Never Surrender —

Charlie