Een Valse Start?

Een Valse Start?

De maand december ging ik hoopvol in. De maand november had me laten zien dat de Chinese kruiden een positief effect op me hadden. Met de feestdagen voor de deur, bekroop me toch enige angst. De kerst en winter van 2014 waren op zijn zachtst gezegd niet best… Het lukte me destijds niet om naar familie te gaan om kerst te vieren en ik had veel last van migraine- en pijnaanvallen. Maar angst is een slechte raadgever en het zachtere weer had een gunstig effect op mijn gestel. Ik probeerde me daarom niet teveel zorgen te maken en te vertrouwen op mijn lichaam.

Het ging beter met me en de kerst heb ik met familie leuk kunnen vieren zonder een al te zware terugslag te krijgen. Zouden we dan toch het antwoord hebben gevonden? Doen de kruiden dan toch hun werk? In al mijn enthousiasme besloot ik traditiegetrouw Oud en Nieuw te vieren middels deelname aan de Sylvestercross. Deze mooie cross vind plaats in Soest Zuid / de Soesterduinen en is daarmee op loopafstand van ons huis. Vroeger liep ik deze cross eigenlijk elk jaar. Een heerlijke sportieve afsluiter van een jaar en een goede inleiding voor een nieuwjaarsfeest. Vanuit nostalgie, besloot ik dit jaar weer mee te doen.

Startnummer Sylvestercross

Startnummer Sylvestercross

Op oudjaarsdag voelde ik me goed genoeg en besloot ik definitief om de gok te wagen en te gaan rennen. Ik hoopte 1 rondje van 3 KM te gaan hardlopen. Gesterkt door de support langs de kant (thanks Wally voor de traditionele shots) en mijn vrienden en vader die meerenden, besloot ik na het eerste rondje van 3 KM er nog maar één aan vast te plakken. Mijn lijf deed zeer. Logisch. Heb in weken, wat zeg ik maanden, zo’n belasting niet gehad. Maar ik streef er naar om elk jaar zo’n run toch te doen. In 2014 was dat de 10K bij de Marathon van Amersfoort (zie filmpje: hier) en in 2015 had ik nog geen run kunnen doen. Ik doe dit om awareness te creëren voor deze slopende infectieziekte, maar ook voor mezelf. Om mijn lichaam te laten zien dat ik, en niet die verrekte Borrelia bacterie, nog altijd de baas ben .

Pitstop na elk rondje

Pitstop na elk rondje

Nadat het 2e rondje erop zat en ik 6 KM in de benen had zag ik vriend Jorrit finishen. Ik twijfelde… Stoppen of doorgaan? Nog 1 rondje voltooien zou betekenen dat ik de maxima van 3 rondjes (9 KM) zou hebben voltooid… “F*ck it… Ik ga er voor!” dacht ik bij mezelf. Dit is mijn kans… De laatste dag van het jaar en hoe gaaf zou het zijn als ik deze cross zou uitlopen? En zo geschiedde… Na een uur hardgelopen te hebben finishte ik en voelde ik me naar omstandigheden nog vrij goed. Pijn, veel pijn… Maar buiten dat best prima. Het zal een combinatie van de adrenaline en de euforie zijn geweest. Deze dag was hoe dan ook al geslaagd! Naderhand hebben we het met familie en vrienden tot in de vroege uurtjes goed gevierd.

Januari

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Over de maand januari kan ik kort zijn. Het was drama. Dat ik de eerste 2 weken bij moest komen van Oudjaarsdag had ik wel verwacht. Maar een hevige griep zorgde er voor dat ik de gehele maand januari plat heb gelegen. Het contrast met die geweldige laatste dag van 2015 was daarmee immens. Het zet me weer met beide benen op de grond… Vallen en opstaan. Geen hoogtepunt, zonder dieptepunt. Voor 1 mooie dag er 30 inleveren… Het is wat chronisch ziek zijn voor mij inhoudt.

Het beetje energie wat ik had ging in Lopen voor Lyme zitten. Maar ook hierin werd me even een halt toegeroepen toen mijn oudste zus zag hoe ik er fysiek aan toe was. Samen met mijn jongere zusje hebben zij het grotendeels uit mijn handen genomen. Ik ben niet alleen hen, maar ook mijn hele team dankbaar voor het begrip en al hun inzet! Het geeft me de mogelijkheid me te richten op het uitzieken van deze griep bovenop de Lyme en hopelijk een betere maand tegemoet te gaan. Laten we januari maar gewoon zien als “testmaand” en vergeten. Dat we het nieuwe jaar gewoon met februari beginnen. Lijkt me een goed plan ;-)!

Inmiddels hebben we onderstaande flyer af en zijn we qua opbrengsten op 26 % van ons totaaldoel! Ook zullen we binnenkort een bowlingtoernooi organiseren, waarvan een deel van de opbrengsten naar het team gaat. Wil je helpen en/of meer weten over deze inzamelactie en Lopen voor Lyme? Ga dan even naar www.lopenvoorlyme.nl/team/neversurrender/ en/of zie onderstaande flyer. Delen mag natuurlijk ook! Namens mijzelf en team “Never Surrender” ontzettend bedankt…!

Flyer Lopen voor Lyme

Tot Slot

Deze maand heb ik weer een periodieke controle voor de kanker gepland staan en een consult bij mijn TCM arts. Hoewel ik me geen directe zorgen maak of ik nog altijd “schoon” ben, kijk ik er niet naar uit. Temeer omdat ik meestal nogal last heb van een CT Scan en het de Lyme doet “opvliegen”. Hier kan ik wel over gaan zeuren, maar dit heeft natuurlijk geen enkele zin. Belangrijkste is dat ik deze maand weer te horen krijg dat ik nog altijd “schoon” ben en de kanker niet is teruggekeerd! Wat betreft de TCM arts en het consult… Ik ben zeer benieuwd. Om heel eerlijk te zijn weet ik het allemaal even niet meer qua Chinese kruiden. Ik had een mooie opleving… Mijn kerst en Oud en Nieuw waren top. De maand januari weer een drama… Kwam de opleving dan daadwerkelijk door de kruiden of had het vooral te maken met de zachtere winter? De tijd zal het leren…