Blogs 2016

Blogs 2016

Een overzicht van mijn blogs van 2016 in volgorde van nieuw naar oud

December Update

Hallo allemaal!

Het is weer even een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven… Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… De laatste maanden ging het helaas een stuk minder! Waar ik van het voorjaar nog geweldig goed ging dankzij TCM & Rain en van de zomer veel progressie kende, stagneerde met de tijd mijn herstel. Mijn lijf bleek toch niet sterk genoeg te zijn om het vochtige en koude klimaat van Nederland te kunnen doorstaan.

Begin oktober kende ik wat pech… Ik kreeg griep, die ik overigens 7-8 x per jaar krijg, verzwakte weer… Verrekte kort daarop mijn rug… En kreeg weer griep. Die combinatie leidde er toe dat ik qua gezondheid weer helemaal was teruggevallen en mijn dagen weer vanuit bed door moest brengen. Het voordeel daarvan is dat ik de PS4 en Netflix eindelijk eens de aandacht kon geven die ze verdienen ;-)!

Gedurende mijn terugval heb ik me bewust even wat teruggetrokken van Social Media en het bloggen om even goed te kunnen overdenken wat ik nu precies wil. De mentale klap van het wéér moeten vallen en opstaan, waar ik dacht de stabiele weg omhoog te hadden gevonden, deed me twijfelen aan mijn huidige behandeltraject.

…………

Lees HIER verder


Progressie

Hi allemaal!

Het is alweer enkele maanden geleden dat ik mijn laatste blog postte… Dit komt niet doordat het slechter met me gaat, maar juist omdat het stukken beter met me gaat! Voor mijn gevoel zijn de laatste maanden voorbij gevlogen…!

In mijn laatste blog “TCM & Rain” schreef ik al over de voedingssupplementen van Rain, mijn verbetering en mijn TCM behandeling. Het gaat nog steeds heel goed met me. Ik ben vitaler, sterker, fitter, ik slaap beter, heb minder (pijn)klachten en ik kan en doe veel meer.

De laatste weken en maanden heb ik me dan ook gericht op “leven”. Er weer op uit gaan… Leuke dingen doen… Drankjes doen met een vriend of vriendin… Avondjes bowlen… In de duinen wandelen of joggen… Kortom zo min mogelijk met Lyme bezig te zijn. Ik voel me bevoorrecht dat ik me dit dan ook kon en kan permitteren.

1 Van die leuke dingen was…

…………

Lees HIER verder


TCM & Rain

Het is alweer even geleden sinds ik updates heb gegeven omtrent mijn gezondheid en behandeling. De eerste maanden van het jaar waren voornamelijk gevuld met Lopen voor Lyme. Een evenement waar ik niet alleen bijzonder leuk op terugkijk, maar tegelijkertijd een meetpunt die me positief is bij gebleven. Allereerst was het natuurlijk dé dag dat chronisch Lyme op de kaart werd gezet. Op persoonlijk vlak was het een succesvolle afsluiting van alle werkzaamheden van Team Never Surrender en onze inzamelactie. Ben nog altijd flabbergasted over het mooie bedrag wat wij als team hebben opgehaald… Nogmaals geweldig bedankt allemaal!

In de aanloop naar Lopen voor Lyme ging al mijn energie op aan Team Never Surrender en alle voorbereidingen voor de dag zelf. Interviews met lokale kranten, het regelen van sponsoren etc., een belasting die deels uit handen werd genomen door mijn zus en zusje. Toch ging ik zelf ook geregeld mijn grenzen over, omdat ik sommige zaken nu eenmaal zelf moest regelen en ook bepaalde mails direct wilde beantwoorden. Hetgeen er voor zorgde dat “bloggen” even op de achtergrond kwam te staan.

…………

Lees HIER verder


Artikelen Soester Courant en Soest Nu

13 April 2016

Artikel Soester Courant 13 April

Artikel 13 April 2016


Terugblik Lopen voor Lyme

Teamfoto 9 April

Afgelopen zaterdag (9 April) was het dan zover… Lopen voor Lyme. 1200 Wandelaars en hardlopers hebben zich voor 86 chronisch Lyme patiënten ingezet met als doel geld op te halen om de medische kosten te kunnen dragen. Zo ook Team Never Surrender (zie foto hierboven) welke zich voor mij hebben ingezet. Het was een geslaagde dag! Met alle teams bij elkaar hebben we een prachtig bedrag van € 527.463,- op weten te halen!

…………

Lees HIER verder


Artikel in het AD Amersfoort

8 April 2016

Artikel 8 April 2016Klik op de afbeelding om het artikel te lezen of open de PDF.


Artikel in de Gooi- en Eemlander

7 April 2016

Artikel in de Gooi- en EemlanderNiet goed leesbaar? Bekijk dan het artikel op de site van de Gooi- en Eemlander: http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/eemland/article27979965.ece/Altijd-pijn-en-moe-door-lyme?lref=R2 of open de PDF


Interview met Radio Soest

6 April 2016


Artikel Baarnsche Courant

30 Maart 2016

Artikel 30 Maart


Verslag Bowlingtoernooi “Strike out Lyme”

Strike Out Lyme

Vorige week zaterdag (27 Februari) was het “Strike out Lyme” toernooi bij Bowling Overhees. Dit toernooi stond in het teken van de inzamelactie die we voeren rondom Lopen voor Lyme waar geld wordt ingezameld voor chronisch lymepatiënten. Zelf waren we actief als Team Never Surrender welke geld inzamelt om mijn medische kosten te kunnen dragen en toekomstige behandeling voort te kunnen zetten.

Voor mij persoonlijk was het afgelopen zaterdag een bijzondere, ontroerende en geslaagde avond! Met +/- 80 personen en 15 deelnemende teams was de gehele bowling goed gevuld. Ondanks hoge koorts kon ik gelukkig zelf ook aanwezig zijn en meedoen aan het toernooi. Ik vind het moeilijk om onder woorden te brengen wat het allemaal met me deed. Ik ben in ieder geval ontzettend dankbaar dat we zoveel deelnemers voor het toernooi hadden en ik hoop dat iedereen ook een gezellige avond heeft gehad!

…………

Lees HIER verder


Update Lopen voor Lyme

Hardlopen

Elk jaar probeer ik een Awareness Run voor de Ziekte van Lyme te doen. Zo heb ik afgelopen jaar de Sylvestercross en in 2014 de kwartmarathon van de Marathon van Amersfoort (https://www.youtube.com/watch?v=6xajcwI-YD4) gerend. Los van de bekendheid die ik de Ziekte van Lyme wil geven, is het voor mij meer dan dat.

…………

Lees HIER verder


Artikel in de Soester Courant

24 Februari 2016

Artikel Soester Courant 24 Februari

Artikel in de Soest Nu

24 Februari 2016

Soest Nu Februari 2016 Klein


 

Strike Out Lyme

27 Februari 2016

Aanstaande zaterdag gaat het Strike out Lyme evenement bij Bowling Overhees plaats vinden. Doel hiervan is om een leuke en gezellige avond te hebben en daarmee geld op te halen, zodat ik toekomstige behandeling(en) voort kan zetten.

Momenteel hebben we 11 teams en zijn er nog een paar plekken vrij! Heb je zin om mee te doen? Neem dan even contact op door een mailtje te sturen naar info@bowlingoverhees.nl.

Hou je niet van bowlen, maar wil je ons aanmoedigen? Ook dan zien we je graag!

Voor meer informatie waarom we dit evenement houden, verwijs ik jullie graag naar http://www.lopenvoorlyme.nl/team/neversurrender/ en/of mijn blog Valse Start?.

Flyer Bowlingtoernooi V3
Let’s Strike Out Lyme!

– Charlie


Artikel voor de NVLP

Voor het magazine “Lyme” van de NVLP heb ik voor de eerste editie van 2016 onderstaand artikel geschreven over alternatieve behandelingen.

Met het delen van mijn ervaringen wil ik inzicht verschaffen in de verschillende behandelingen en methoden, in de hoop dat lotgenoten er baat bij hebbe. Ik heb bewondering voor de vele lotgenoten die, net als ik, dagelijks strijden en positief kunnen blijven.

Deel 1

…………

Lees HIER verder


Een Valse Start?

De maand december ging ik hoopvol in. De maand november had me laten zien dat de Chinese kruiden een positief effect op me hadden. Met de feestdagen voor de deur, bekroop me toch enige angst. De kerst en winter van 2014 waren op zijn zachtst gezegd niet best… Het lukte me destijds niet om naar familie te gaan om kerst te vieren en ik had veel last van migraine- en pijnaanvallen. Maar angst is een slechte raadgever en het zachtere weer had een gunstig effect op mijn gestel. Ik probeerde me daarom niet teveel zorgen te maken en te vertrouwen op mijn lichaam.

Het ging beter met me en de kerst heb ik met familie leuk kunnen vieren zonder een al te zware terugslag te krijgen. Zouden we dan toch het antwoord hebben gevonden? Doen de kruiden dan toch hun werk? In al mijn enthousiasme besloot ik traditiegetrouw Oud en Nieuw te vieren middels deelname aan de Sylvestercross. Deze mooie cross vind plaats in Soest Zuid / de Soesterduinen en is daarmee op loopafstand van ons huis. Vroeger liep ik deze cross eigenlijk elk jaar. Een heerlijke sportieve afsluiter van een jaar en een goede inleiding voor een nieuwjaarsfeest. Vanuit nostalgie, besloot ik dit jaar weer mee te doen.

Startnummer Sylvestercross

Startnummer Sylvestercross

…………

Lees HIER verder