Morgen is Morgen

Morgen is Morgen

Ik betrap mezelf erop dat ik het steeds vaker zeg: “Morgen is Morgen”. Zo’n zinnetje die als ijsbreker kan worden gebruikt of als tussenopmerking om een gesprek een andere kant op te sturen. Maar eigenlijk zeg ik het vanuit een gevoel van “Waar maak je je druk om? — Leef vandaag.” ofwel het Carpé Diem gevoel. Sinds dat ik ziek ben, ben ik zo in het leven gaan staan. Vooruit kijken heeft weinig zin, terugkijken al helemaal niet. Ik laat de dagen komen zoals ze komen en als ik me fitter voel dan onderneem ik meer.

Na het joggen

Sinds de verandering van het infuus en de te nemen supplementen (zie blog Pijnstilling Part 2) geniet ik van betere dagen. Nu de zenuwpijnen onder controle zijn, slaap ik beter en voel ik me fitter. Ben zelfs weer aan een beetje aan het joggen en ik had vorige week vrijdag echt een TOPDAG! Zo’n dag met een gouden randje. Was wezen joggen met vriend RW, daarna samen in het zonnetje aan de champagne gezeten. Na de champagne nog een biertje gedaan. Naar de bowling gefietst om daar met andere vrienden deel te nemen aan het paastoernooi. Klinkt spannender dan dat het is, is voornamelijk gewoon heel gezellig bier drinken en af en toe een bal gooien. Om daarna met goede vriend “Takoshi” nog even de avond verder af te ronden in de lokale kroeg.

https://www.youtube.com/watch?v=AQ9J1YA1c-E

Halverwege die vrijdag zette ik de DVD van Marco Borsato aan en kwam het emotioneel even flink bij me binnen. Na al die horrormaanden, de zwaarste winter ooit, nu weer kunnen “leven”. Het contrast is zo ontzettend groot… Normaal lukt me zo’n programma al helemaal niet, laat staan op één dag. En als het me lukte om wat te doen, dan moest ik zelfs een deel van zo’n programma vaak al heel zwaar bekopen met pijn- en koortsaanvallen. En nu werd ik zaterdag moe wakker, zonder zenuwpijn, zonder hoofdpijn en zonder koorts. Wat een wereld van verschil…!

Terugkomend op het “Morgen is Morgen”. Ik geniet maximaal van de betere dagen die ik nu heb. Ik probeer mijn lichaam zo sterk mogelijk te maken nu het (nog) kan door te joggen en door oefeningen te doen. Nu ik het huis weer uit kan gaan probeer ik ook mijn sociale leven weer wat op te pakken. Of ik dan teveel doe en over mijn grenzen ga? Dat denk ik wel. Of het verstandig is? Dat laat ik in het midden. Ook met rustig aan doen en/of in bed liggen kan ineens de omslag tot beroerdheid en zwakte weer komen. Met deze ziekte is er geen enkele zekerheid en de Lyme kan op elk moment genadeloos toeslaan. Dus wat is wijsheid? Vanuit mijn eigenwijze karakter doe ik wat voor mij het beste voelt. En dat is om zo optimaal mogelijk te genieten van de “goede” dagen, want wie weet nou wat morgen brengt?

Toch is het gek om ineens weer kleding te gebruiken wat al bijna een jaar in de kast stof aan het vangen was. Het kan in ieder geval geen kwaad dat ze nu weer door de wasmachine zijn gehaald ;-)! Met bovenstaande clip wens ik iedereen bij deze een heel fijn weekend en daag ik eenieder uit om dat dansje op 2.42 na te doen ;-)!

–Never Surrender–

Charlie


 Mijn laatste posts:

Lyme is Hell

Pijnstilling Part 2

Fijne Pasen


CharliePoortvliet.nl