Blogs 2015

Blogs 2015

Een overzicht van mijn blogs van 2015 in volgorde van nieuw naar oud

Fijne Feestdagen Allemaal!

 

Graag wens ik eenieder bij deze hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2016 toe! Bedankt voor jullie steun en een hele fijne tijd met jullie dierbaren :-)!

Korte Medische Update

Om het jaar nog even te ronden, hierbij een korte medische update over Lyme behandeling middels TCM. Afgelopen vrijdag heb ik een 3e consult bij mijn TCM arts gehad. Hier kwam voornamelijk uit dat mijn immuunsysteem nog verre van goed functioneert en ik vatbaar ben voor allerlei virusjes en bacteriën.  Ik vertelde over mijn opleving in November onder de tweede kruidenkuur die helaas fragiel was en gevolgd werd door een terugval. Prof. Dr. Li Jie Wist dit uit te leggen als dat ik praktisch elk griepje wat heerst oploop en een griep mij niet een week, maar een maand velt. En dat het dus steeds vallen en opstaan blijft, totdat het immuunsysteem weer naar behoren functioneert. Om die reden heb ik een derde kruidenkuur voorgeschreven gekregen die zich voornamelijk richt op het versterken van het immuunsysteem en me verder helpt bij alle Lyme- en griepklachten.

Ik kan me in zijn diagnose en visie vinden, heb alleen zelf het idee dat het lang kan gaan duren voordat mijn lijf stabiliseert en mijn immuunsysteem “normaal” gaat functioneren. Niet dat ik haast heb, ik kom van ver en heb niks te verliezen.

…………

Lees HIER verder


Lopen voor Lyme: Inschrijving Geopend!

Lopen voor Lyme

Wat is Lopen voor Lyme?

“Lopen voor Lyme is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk funding op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen.

De eerste editie van Lopen voor Lyme vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 op het Henschotermeer te Woudenberg.
Het doel: creëren van Lyme awareness en het ophalen van funding voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke. Al het gedoneerde geld gaat direct naar de patiënten toe, dus geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen.

De start is om 7:00 uur ‘s ochtends en Lopen voor Lyme eindigt groots om 19:00 uur. Direct na de loop is er een speciaal moment voor chronisch Lyme patiënten. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom!”

…………

Lees HIER verder


 November

De laatste tijd krijg ik nogal wat vragen over mijn kruidenkuren. Vandaag zal ik proberen daar het een en ander over uit te gaan leggen om te vervolgen met een tijdslijn van de afgelopen dagen.

TCM

Ik ben onder behandeling bij Prof. Dr. Li Jie die volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde methode werkt. Een eerste consult bestaat uit een gesprek en diagnose middels Chinese wijze, te weten een tongmeting en polsvoeling. Zijn visie ten aanzien van ziektes is heel anders dan de reguliere geneeswijze.

Hij benadert mijn ziekte dan ook niet zozeer als Chronisch Lyme, maar meer als Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) waarin de daadwerkelijke ziekteverwekker niet zo relevant is omdat de focus ligt op het herstellen van het lichaam en niet op de behandeling van de verantwoordelijke ziekteverwekker (wat bij mij dan de Borrelia bacterie is). Een behandeling is ook altijd persoonsgebonden door middel van de diagnose en verloopt niet volgens een bepaald protocol met medicijnen en/of middelen.

…………

Lees HIER verder


Fijne Halloween!

 

Bedankt voor al jullie steun! Zelf ga ik Halloween vanavond vieren door lekker wat horrorfilms in bed te kijken. En jullie?

–Never Surrender–

Charlie


Lopen Voor Lyme

Lopen voor Lyme

Hi,

9 April 2016 gaat er een 24-uurs evenement plaatsvinden genaamd “Lopen voor Lyme”:

“Lopen voor Lyme is een 24-uurs evenement waarbij er geld wordt opgehaald voor chronisch Lyme patiënten. Locatie: Het Henschotermeer, Woudenberg.”

Vanaf 1 december zal ik een team samen gaan stellen (laten we het voor nu Team Charlie noemen) met het idee deel te gaan nemen (ik ga dus zelf ook lopen en als het lukt rennen) om geld in te zamelen.

…………

Lees HIER verder


Update Kruiden

Na het bijzondere consult van 18 september ben ik hoopvol begonnen aan de kuur met de Chinese Kruiden. Als instructie kreeg ik mee het driemaal daags na een maaltijd als een soort thee te drinken. Inmiddels ben ik alweer 3 weken bezig en daarom deel ik deze update met jullie. De inhoud van mijn kruidenmix ziet er als volgt uit:

Kruiden

Voor mij allemaal abracadabra, maar het idee is dat deze kruidenmix me energieker moet gaan maken. Volgens Prof. Dr. Li Jie ben ik namelijk uitgeput en heb ik een gestresst immuunsysteem. Met die kruiden moet ik mijn energie gaan hervinden + beter gaan slapen zodat mijn immuunsysteem tot rust kan gaan komen. Is dat gelukt dan kunnen we vervolgens aan herstellen gaan denken. Ik zie deze kuur dan ook als een eerste stap van een totaaltraject.

…………

Lees HIER verder


Toeval?

Ben al een tijdje op zoek naar een goede TCM (Traditional Chinese Medicine) arts. Afgelopen donderdag gebeld om een afspraak te maken en ik kon de volgende dag gelijk terecht. Maar nu komt het…

Bij het maken van de afspraak vertelde hij het adres: “Tjalie Robinsonstraat 21”. En laat ik nou net vernoemd zijn naar Tjalie Robinson en op de 21e dag zijn geboren…!

Tjalie Robinson is het pseudoniem van Jan Johannes Theodorus Boon (Nijmegen, 10 januari1911Den Haag, 22 april1974), een Nederlandsjournalist en schrijver van werken die gebaseerd zijn op de cultuur van de Indische Nederlanders (Indo’s)

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tjalie_Robinson

Het consult verliep hoopvol. Ik ga weer aan de Chinese Kruiden en over anderhalve maand gaan we evalueren. De verwachting is dat ik me in elk geval snel energieker ga voelen. Ben benieuwd!

…………

Lees HIER verder


Vakantie Turkije

Maandenlang zat ik in twijfel… Moet ik nu wél of niet op zomervakantie gaan? Voordat ik Lyme had, was deze een vraag een no-brainer: “GAAN!” of zoals ik het dan meestal in gepaste taal beantwoordde: “VAMOS!”. Nu, met die Borrelia jarenlang in mijn systeem, ligt dat niet zo eenvoudig. Ben nogal altijd dol op vakantie, zon, zee, strand en reizen in het algemeen. Maar met dit lichaam is het lastig om dat nog op een behoorlijke manier te kunnen doen. Het reizen alleen is al vaak een crime. Vorig jaar had ik nog verkondigd nooit meer te willen vliegen in verband met een week lang aanhoudende migraine tijdens een tripje Lissabon. Maar hier kwam ik op terug…

De afweging zat hem voor mij in de vraag of ik voldoende op zou knappen en zou kunnen genieten tijdens de vakantie om de fysieke ellende te kunnen rechtvaardigen. Met andere woorden, ben ik fit genoeg om de reis te maken en ben ik in staat om van de zon en het mooie, warme weer te kunnen genieten? En zo ja, is dat een potentiële verdere terugval waard? Leef ik daar voldoende op om dit op de langere termijn een goede beslissing te laten zijn? Daaraan sluitend… Hoe kan ik mezelf zo goed mogelijk prepareren voor de reis en voor de vakantie?

Al die vragen zijn mooi, maar uiteindelijk besefte ik me dat je als chronisch lymepatiënt je nooit kunt prepareren op een afspraak, laat staan een reis. Lichamelijke zekerheid is er met deze ziekte niet. Ik besloot dan ook gevoelsmatig de keuze te maken om wél te gaan met de gedachte dat ik in het ergste geval beroerd op bed zou liggen in een andere omgeving, maar er dan toch even uit zou zijn. Wel heb ik de tip van vriendin D. ten harte genomen en de heenvlucht geboekt met het Dreamliner toestel van ArkeFly. Dit toestel pretendeert een betere luchtdruk aan boord te hebben en stiller te vliegen. Het idee was om zo comfortabel mogelijk te kunnen reizen en de keuze was dan ook snel gemaakt.

…………

Lees HIER verder


Waar is de zomer?

Wat leven we toch in een raar land… Voor elke zonnige, zomerse dag staan er 3 á 4 regendagen tegenover. In zekere zin geldt dit ook voor Lymepatiënten. Voor elke goede dag staan hier 3 of zelfs meerdere slechtere dagen tegenover. Zo ook bij mij. Was ik vorige week nog bij een verjaardag van een goede vriend en een dag later bij een lotgenoten bijeenkomst, zo was ik die rest van die week weer compleet beroerd en kon ik het huis niet uit.

Voor een deel hangt dit samen met het weer. Klinkt misschien vreemd, maar veel (chronisch) zieken zijn voor een deel afhankelijk van het weer. Zelf heb ik vooral baat bij droge warmte. De omslag van het weer in Nederland (van droog en warm, naar benauwd en vochtig) zorgt er bij mij altijd voor dat ik weer een terugslag ken. Meestal door een of ander opgelopen virusje, maar ook omdat het vochtige weer mijn klachten versterkt. Het is dan ook altijd zeer frustrerend om vanuit een opleving en zulke mooie dagen weer terug te moeten vallen door iets waar je geen invloed op hebt.

…………

Lees HIER verder


Lotgenoten Bijeenkomst

Hi allemaal,

Afgelopen zaterdag was ik op een lotgenoten bijeenkomst georganiseerd door de Jongeren van de Lymevereniging namens de NVLP en heb ik meerdere strijders mogen ontmoeten. Elk van ons heeft zijn of haar eigen verhaal, maar wat we natuurlijk gemeen hebben is dat we allemaal lijden aan de chronische ziekte van Lyme.

Een impressie:

Lotgenoten bijeenkomst

…………

Lees HIER verder


Juni 2015

Op de vooravond van de maand juli, besluit ik met deze blog toch nog even te melden hoe het momenteel allemaal met me gaat. Het was in alle opzichten een “gekke” maand. Een maand waarin hoogtepunten zich met dieptepunten wisten af te wisselen. Maar waarin ik ook fysiek ben opgeleefd! Zoals jullie wellicht weten ben ik momenteel alleen onder behandeling door middel van immunotherapie infusen. Deze infusen werken bij mij uitstekend voor de ergste (zenuw)pijnen.

Hoe gaat het met me?

Ik kan gelukkig zeggen dat het relatief goed met me gaat. Ben wat fitter en sterker aan het raken. Al was het ook zeker tobben deze maand. Een actieve Bartonella co-infectie… Voorhoofdsholteontsteking… Migraines… Er leek even geen einde aan de ellende te komen. Het voordeel van al die ellendige nachten was wel dat er elke nacht wel een wedstrijd van het WK Vrouwen Voetbal te zien was. Maar zoals je dan altijd zult zien… Ineens gaat het sinds een week of 2 een stuk beter. Die Bartonella heb ik weer redelijk onder controle, die voorhoofdsholteontsteking is weg en ik kan steeds meer ondernemen. Ik gebruik de goede dagen die ik nu heb om ook zoveel mogelijk te ondernemen of beter gezegd de dingen te doen die me mentaal/emotioneel energie geven. Ik ben dan ook steeds meer “offline”. Leg mijn telefoon vaker weg of zet hem uit… doe (te) lang over het beantwoorden van mijn mails. Ben niet alle tweets op Twitter of alle posts op Facebook aan het bekijken… Maar ik richt mijn energie nu even op het doen van leuke dingen (sociaal) en op beweging (fysiek).

Willekeurige ochtend selfie

Het was ook een confronterende maand… Zo was ik deze maand 10 dagen alleen in verband met de vakantie van mijn ouders. Nu vind ik dat op zichzelf helemaal niet erg, heb ik graag het rijk alleen en gun ik ze bovenal een lekkere vakantie. Maar vorig jaar was het zo dat ik zelf nog op reis kon gaan en naar Lissabon vloog. Of beter gezegd… Dat was de reis waarna ik besloot “nooit meer te gaan vliegen” omdat ik een week lang 24/7 migraines had door de vlucht. Nu is “nooit” natuurlijk relatief en hoop ik dit jaar wél weer te gaan reizen… Maar in 2014 had ik ook een paar weken het huis weleens alleen en kon ik nog elke dag voor mezelf én voor de hond zorgen. Dat ging dit jaar niet meer. De hond ging naar mijn zus, omdat ik gewoon niet elke dag 3-5 x met de hond kan lopen. En gewoon dagen heb dat ik niet (vroeg) mijn bed uit kan komen. Hierdoor besefte ik me dat ik ten opzichte van 2014 dus fysiek weer achteruit ben gegaan…

…………

Lees HIER verder


Reactie op de uitzending

Gisteren was ik te zien in de uitzending van de Groeten van Max. Een algemeen consumentenprogramma wat aandacht wilde schenken aan de ziekte van Lyme. Helaas komt deze ziekte steeds vaker voor en niet alleen in Nederland! Als subitem ben ikzelf te zien in een korte reportage als (chronisch) Lymepatiënt en werden er inhoudelijk vragen aan het RIVM gesteld. Insteek is om men te waarschuwen voor de potentiële gevaren en mogelijk ernstige gevolgen van de ziekte van Lyme.

www.groetenvanmax.nl ©

www.groetenvanmax.nl ©

Voor wie het niet heeft gezien en/of wilt terug zien, klik dan hier.

…………

Lees HIER verder


Vasthouden aan je gezonde zelf

Over het algemeen schrijf ik in mijn blogs over het “nu”. Hoe het met me gaat… Wat voor behandelingen ik doorloop. Wat er over Lyme in de media verschijnt. Vandaag wil ik het over wat anders hebben. Namelijk het mentale en emotionele aspect van chronisch ziek zijn. Ik vind het altijd moeilijk om onder woorden te brengen wat het precies inhoudt om chronisch ziek te zijn. Fysiek kan ik alle klachten opsommen en een idee schetsen over hoe het dagelijks leven is, maar dat is slechts een onderdeel van het “alles beperkend” ziek zijn. In deze blog post wil ik even belichten hoe het fysiek én mentaal/emotioneel is om Chronisch Lymepatiënt te zijn.

Vd week...

Mei 2015

…………

Lees HIER verder


Awareness Maand Lyme

Gisteren is de “Awareness Month” voor Lyme officieel begonnen… Maar in plaats van vooruit kijken, kies ik er voor om met deze blog even terug te kijken. Er zijn namelijk nogal wat recente ontwikkelingen op gebied van Lyme die ik hier graag even deel. Om te beginnen zal ik de verschillende items op tv even opsommen in volgorde van nieuw naar oud.

Lyme-Disease-Awareness

…………

Lees HIER verder


Morgen is Morgen

Ik betrap mezelf erop dat ik het steeds vaker zeg: “Morgen is Morgen”. Zo’n zinnetje die als ijsbreker kan worden gebruikt of als tussenopmerking om een gesprek een andere kant op te sturen. Maar eigenlijk zeg ik het vanuit een gevoel van “Waar maak je je druk om? — Leef vandaag.” ofwel het Carpé Diem gevoel. Sinds dat ik ziek ben, ben ik zo in het leven gaan staan. Vooruit kijken heeft weinig zin, terugkijken al helemaal niet. Ik laat de dagen komen zoals ze komen en als ik me fitter voel dan onderneem ik meer.

Na het joggen

…………

Lees HIER verder


Pijnstilling Part 2

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… We hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden. Het volgende wat ik ga delen heeft betrekking tot wat voor mij tegen de pijn bij Chronisch Lyme werkt en ik durf geen enkele garantie te geven dat het voor anderen met Chronisch Lyme óók werkt. Elke lotgenoot heeft weer baat bij andere (pijnstillende) middelen. Elk lichaam werkt weer anders en geen enkele Chronisch Lyme-patiënt is dezelfde. Maar om enig inzicht te verschaffen deel ik hierbij wat voor mij werkt in de hoop dat anderen er wellicht ook baat bij kunnen hebben.

…………

Lees HIER verder


Pijnstilling

In de zoektocht naar (goede) pijnstilling heb ik al vele wegen behandeld. Van acupunctuur tot aan kruiden tot aan reguliere pijnstillers tot aan morfine tot aan natuurlijke pijnstillers en “wondermiddelen”… Tot op heden heeft alleen de immunotherapie écht pijnstillend kunnen werken. Maar helaas vielen de infusen dermate zwaar dat ik er veel zwakker/zieker van werd en daarmee is het effect van de infusen te verwaarlozen. Natuurlijk is het prachtig dat ik minder pijn heb, maar als ik er nog zieker van word en alsnog beroerd in bed wakker lig. Tsja… Wat ben ik dan effectief wijzer? Van de beroerdheid wakker liggen in plaats van de pijn. Hmm… Laten we het er maar ophouden dat het voor- en nadelen heeft, maar dat immunotherapie geen permanente oplossing is voor wat ik zoek. Om die reden zijn we injecties gaan proberen die minder belastend voor mijn lichaam zijn. En deze bleken inderdaad minder belastend te zijn, maar nog belangrijker en vervelender… Ze namen helaas de pijn niet weg. Ben dus een beetje radeloos aan het worden en vorige week werd me dat even teveel allemaal en postte ik dit op Facebook:

…………

Lees HIER verder


Interview voor de Stichting “On Lyme

Maart 2015

Interview On Lyme NL

Onlangs werd ik geïnterviewd over mijn gevecht tegen de Chronische Ziekte van Lyme. Het hele interview is hier te lezen. Bedankt Meta en Huib voor de samenwerking!

— Never Surrender —

Charlie

PS: Delen mag!


Lyme Disease Challenge

Maart 2015

Om de ziekte van Lyme onder de aandacht te brengen doe ik mee aan de “Lyme Disease Challenge”. Wil je hier meer over weten?

Bezoek dan: http://lymediseasechallenge.org/


Heerlijk weekend

Hi allemaal,

ik heb gelukkig een heerlijk weekend gehad na het infuus van donderdag 🙂 . Vrijdag even uit eten geweest met familie bij ’t Spiehuis en zaterdag mijn neefjes en nichtje te logeren gehad. Zelfs even met ze kunnen bowlen 🙂 (“huiluh” slaat op het feit dat ik weer geen Turkey heb weten te gooien en mijn highscore niet heb weten te verbeteren). Gisteren en vandaag weer in flinke herstelmodus, maar dat is logisch. Hoe was jullie weekend?

Aanstaande vrijdag weer aan het infuus en dan hopelijk echte voorwaartse stappen maken!

Bowlingfilmpje ter impressie:

— Never Surrender —
Charlie


Immunotherapie

Vandaag heb ik dan eindelijk de immunotherapie weer kunnen hervatten. Vorig jaar hielp het me enorm tegen de ondraaglijke pijnen en ik hoop dat het dit jaar weer zo gaat helpen. Vermoedelijk komt dit doordat het infuus een zodanige ontgiftende werking heeft dat de toxines mijn lichaam beter kunnen verlaten en derhalve minder klachten veroorzaken. Ik noem het bewust “vermoedelijk” want het is nog niet gezegd dat het weer zo’n positief effect gaat hebben. En het is überhaupt nog niet duidelijk of dit inderdaad de reden voor pijnverlichting is. Het voelt in ieder geval goed om weer onder behandeling te zijn. Ter impressie wat foto’s:

Een groot dankwoord gaat uit naar Berdien voor het leuke pakket wat ik vandaag heb mogen ontvangen. Super bedankt!

Pakket van Berdien

Pakket van Berdien

Om meer te weten over de inhoud van de infusen, klik hier.

— Never Surrender —

Charlie


Nieuw Plan

Vorige week had ik in een korte update over januari al aangegeven hoe slecht het momenteel fysiek met me gaat en welke emoties daarbij komen kijken. In dit blog ga ik het kort hebben over die terugval, maar vooral over het Lyme Protocol en het “hoe nu verder”. Daarnaast zal ik ook even vertellen wat de uitslagen van de medische onderzoeken zijn.

Medische onderzoeken

Om met het meest positieve en meest recente nieuws te beginnen… Alle uitslagen van alle onderzoeken waren GOED!!! Dit betekent dat ik nogal altijd kankervrij ben en dat de vermoedelijke huidkanker gelukkig geen huidkanker bleek te zijn. Vanmiddag heb ik het verlossende woord gekregen en dit is toch wel weer een opluchting. Als bijkomend voordeel komt dat ik voorlopig geen CT Scan meer heb. De eerstvolgende scan staat pas gepland voor januari 2016. De controles die ik nog wel elke 3 maanden heb zijn de Thorax Foto en het bloedonderzoek. Veel minder belastend voor mijn zwakke lichaam dan zo’n CT Scan (die ik nu 1 x per 12 maanden moet ondergaan).

…………

Lees HIER verder


Januari Update

In het kader van openheid en eerlijkheid geef ik de volgende update:

Het gaat helaas heel slecht met me. Ik sloot 2014 al niet bepaald fit af, maar deze eerste maand van het nieuwe jaar is niet veel beter. Met name de pijn en de vermoeidheid zijn killing. De frequentie van de pijn- en/of koortsaanvallen nemen toe en worden steeds heviger.

Eigenlijk maakte ik na de CT Scan van 15 januari een diepe vrije val. Een aantal keren dacht ik de bodem te hebben bereikt en hervatte ik hoopvol mijn protocol. Maar die bodem bleek dieper te zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Met de vele zware dagen heb ik op momenten oprechte twijfels of het ooit beter gaat worden. En met de pieken van dergelijke aanvallen is het maar goed dat er niemand aan mijn bed staat die euthanasie kan verrichten. Begrijp me niet verkeerd, ik wil absoluut niet dood gaan en heb zo ontzettend veel om nog voor te leven. Maar op zulke momenten is de pijn zo ondraaglijk dat ik op dat moment niets liever wil dan te stoppen.

…………

Lees HIER verder


Magnesiumbaden

In eerdere blogs heb ik wel eens laten vallen dat ik dagelijks gebruik maak van magnesiumbaden. Deze baden neem ik ter ontspanning en ter ontgifting. Vanwege de Chronische Lyme heb ik een chronisch magnesiumtekort. Hiervoor slik ik dagelijks supplementen en neem ik dus ook nog magnesiumbaden. Maar wat is magnesium nou eigenlijk en wat voor werking heeft het?

…………

Lees HIER verder


Onzichtbaar Ziek

De Chronische Ziekte van Lyme is een onzichtbare ziekte. Er is veelal niet aan je te zien hoeveel pijn je hebt, wat je doormaakt en hoe moe je bent. Er heerst zoveel onwetendheid over deze ziekte dat de samenleving al snel een oordeel klaar heeft op basis van hoe je eruit ziet en wat je (bij vlagen) wel kunt doen. Ik hoor wel vaker dat ik er best oké uit zie, als in minder beroerd dan verwacht. Heel leuk om te horen, maar mijn uiterlijk is geen graadmeter voor hoe ik me voel. Op zichzelf kan ik dat wel begrijpen, mag iedereen zijn mening hebben en veroordeel ik mensen hierom ook niet. Het geeft alleen wel aan dat Lyme en zeker Chronisch Lyme een te vaag begrip is voor veel mensen.

Het is ook een ziekte die je moet hebben om echt te kunnen begrijpen hoe het is. Dit klinkt heel cliché, maar dit is wel de realiteit. Zelf had ik me nooit kunnen realiseren hoe complex en heftig deze ziekte is, als ik het nooit had gekregen. Toen ik voor het eerst hoorde dat ik Chronisch Lyme en Co-Infecties had was ik ook in de veronderstelling met een paar maanden te genezen. Na allerlei tevergeefse behandelingen en progressief achteruit te zijn gegaan besef ik nu pas dat Chronisch Lyme ook chronisch ziek betekent.

Wat het allemaal ingewikkelder maakt is dat geen enkele lymepatiënt ook dezelfde is. Iedereen heeft weer baat bij verschillende behandelingen en therapieën, de een knapt wel op en de ander weer totaal niet. Het verloop en de klachten zijn per individu ook weer uiteenlopend. Zo zijn er gelukkig verhalen van lotgenoten die na behandeling een rolstoel zijn uitgekomen, maar zijn er ook verhalen van lotgenoten waarin de Lyme zelfs heeft geleid tot ziektes als MS, ALS en Parkinson. Er zijn verhalen van Chronisch Lymepatiënten die zijn “genezen”, maar dit zijn er helaas veels te weinig! Bij deze plaats ik wel gelijk een oproep voor alle Chronisch Lymepatiënten die wel leefbaar zijn opgeknapt om even te reageren en/of me een berichtje te sturen. Succesverhalen zijn altijd welkom en graag hoor ik dit bereikt is en hoe het nu gaat.

…………

Lees HIER verder


Happy New Year!

Nu we alweer in januari 2015 zijn beland, wil ik iedereen graag alsnog een gelukkig Nieuwjaar wensen! Met niet alleen heel veel geluk en liefde, maar vooral ook heel veel gezondheid! Ik hoop dat jullie allen een fijne jaarwisseling hebben gehad :-)!

Zelf ben ik heel blij om te kunnen zeggen dat ik het toch enigszins heb kunnen vieren. Een aangepaste editie omdat ik niet het huis uit kon, maar gelukkig wel een klein beetje visite kon ontvangen. Vrienden HJ, JV, JK (met zoon S) en AK waren even langsgekomen en we hebben het heel gezellig gehad. Dat amigo HJ in Argentinië woont en nu even in het land was maakte het allemaal net even specialer. We hadden elkaar inmiddels al zo’n 2 jaar niet meer gezien. Mannen, het was top jullie gezien te hebben… Bedankt!

…………

Lees HIER verder